25 dingen die je moet weten over liefde

//25 dingen die je moet weten over liefde

25 dingen die je moet weten over liefde

 1. Kan je van iemand houden die niet evenveel van jou houdt? Het kan wel, maar dan zal je nooit de complete liefdesbeleving ervaren, maar de liefde kan er wel zijn.
 2. Men zegt dat je eerst volledig van jezelf moet houden voordat iemand anders van jou kan houden. Dat klopt niet helemaal! Je kan ook heel veel liefde ontvangen van iemand terwijl je nog niet 100% van jezelf houd, alleen zal dit geen gezonde liefde zijn.
 3. Verliefd worden is een natuurlijke drug en je kan daar ook een overdosis van krijgen. Dus wees daar toch wel een beetje nuchter in.
 4. Het is zeer pijnlijk om de echte liefde ervaren te hebben, en het daarna niet meer te voelen. Dat maakt het des te pijnlijker. Je zou het liever niet gevoeld hebben, zodat je ook niet kan vergelijken.
 5. De eerste liefde is altijd de mooiste in ons herinneringen, maar in de praktijk is dat vaak niet zo, alleen idealiseren we dit wel vaak op die manier. Al kan het soms zeer speciaal zijn omdat je die gevoelens niet gerationaliseerd krijgt en dat is een maar al te goede zaak.
 6. Niets zo mooi als het gevoel hebben dat je geliefd bent en voelen dat je het waard bent om liefde te ontvangen.
 7. Maar er is ook niets zo erg, als dat gemis te hebben. Je niet geliefd voelen kan een schaduw op je laten vallen, we hebben allemaal liefde nodig. Of dit nu romantisch gerelateerd is of niet.
 8. Seks is zeker niet onbelangrijk in een relatie, dat hoort bij de natuur. Hoewel, het klopt niet altijd dat het mensen dichter bij mekaar brengt. Soms ontbloot dit net ook de zwakheden in een relatie. Zo kan het soms zijn dat een relatie overleeft op enkel goede seks en dat is ook niet gezond.
 9. Wees gewaarschuwd, want ooit zal iemand waar jij heel veel van houd je verraden of teleurstellen, dat hoort ook bij het leven. Hier leer je je levenslessen uit, al doet het veel pijn.
 10. Je kan jezelf niet dwingen om van iemand te houden. Als het er niet is, dan zal het ook niet komen.
 11. Als het over de liefde gaat zijn we allemaal wel eens een idioot.
 12. Liefde hoeft niet altijd op zijn hoogtepunt te zijn om ervan te kunnen genieten. Als we op zondagmiddag een boek zitten te lezen langs onze geliefde, kan de liefde eens zo mooi zijn. Het zijn vaak die rustige momenten samen die het net zo mooi en authentiek maken. Het hoeft niet altijd heftig en fairytale te zijn.
 13. Iedereen wil graag op iemand anders kunnen terugvallen en vertrouwen, maar dat brengt ook met zich mee dat we dat soms iets te veel doen en we daardoor onze eigen intuïtie niet volgen en zo nog meer foute beslissingen nemen.
 14. Als liefde op zijn best is kan het voelen alsof je de wereld aan kan, op zijn slechtst voelt het alsof de grond onder je voeten wegebt. Zorg hier een balans in te vinden en verlies jezelf niet compleet in de ander.
 15. De liefde vinden is een onbewuste motivator voor veel dingen die we doen. Het is soms de reden dat we fit willen zijn, de reden waarom we op zaterdagavond eentje gaan drinken, of de reden waarom we op het internet surfen en vreemden willen leren kennen en ze toelaten in ons leven.
 16. Als je verliefd bent op iemand, hou er dan rekening mee dat het ooit wel eens zou kunnen dat je die persoon zult verliezen. Ga hier niet te bewust mee om, want dan zou het wel eens kunnen dat je liefde niet volledig gaat beleven uit angst. Toch moet je realistisch blijven en beseffen dat omstandigheden wel eens kunnen veranderen.
 17. Er zal altijd die ene ex zijn, die verbonden wil blijven met je. Gewild of niet…
 18. Liefde kan het beste en het slechtste in jezelf naar boven halen, soms zelfs op één en dezelfde dag.
 19. Liefde is de reden waarvoor we leven, of toch meestal. Vooral als je dit in de ruimste zin van het woord interpreteert.
 20. Echte liefde is met heel het hart gericht zijn op de ander. Je wil altijd, op welk tijdstip dan ook, er voor de ander zijn.
  Je bent met je hart gericht op de ander. Dat betekent ook dat je de ander vrij laat, geen controle voert, je ruimte biedt aan elkaar en dat je elkaar de vrijheid geeft om een eigen weg in te slaan en om jezelef te kunnen ontwikkelen.
 21. Liefde is geen zakelijke overeenkomst of een contract met een ontsnappingsclausule voor wanneer het even te moeilijk is.
 22. Liefde is een beslissing die we zelf op elk moment en in alle omstandigheden kunnen nemen.
 23. Liefde is een zoektocht naar heelheid, en soms, kunnen we een partner hebben om die heelheid mee te delen.
 24. Liefde is niet dat je twee wanhopige mensen hebt, die alleen samenkomen voor hun eigen vervulling.
 25. Liefde is een heilige relatie waarin partners samenkomen om te dienen en hun zwakheden en sterke punten aan elkaar onthullen zodat ze aan zichzelf kunnen werken.

 

https://www.instagram.com/p/BSqdLygBSwh/?taken-by=love.quotes&hl=nl

By | 2017-04-11T18:40:38+02:00 April 14th, 2017|Love|0 Comments

Leave A Comment