4 snelle recepten: koken met kip

//4 snelle recepten: koken met kip

4 snelle recepten: koken met kip

Kip is in onze Vlaamse en in veel andere culturen een belangrijk ingrediënt wanneer we koken. Wij zijn als persoon gewend kip te eten op alle mogelijke manieren. Gebakken kip, kip in de oven, kippensoep, in een salade, chicken fingers, KFC… Noem maar op!
En dan is het ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Op 1, 2, 3 is kip klaar in de pan, en hebben we dus niet te veel tijd nodig voor het bereiden.

Vandaag brengen wij jou 4 gemakkelijke, snelle receptjes met kip! Enjoy!

Kip gevuld met mozzarella en tomaat

Recept voor 2 pers. / 30 min.

Ingrediënten:

  • 2 kippenfilets
  • mozzarella
  • tomaten
  • basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

 

Bereiding:

  • Snijd de tomaten en mozzarella in dunne schijven.
  • Snijd de kip voor 3/4 door, ongeveer 6 tot 8 inkepingen per filet. Let op dat je de kip niet volledig door snijd!
  • Vul elke snede met een een stuk mozzarella, tomaat en een basilicum-blaadje.
  • Vet een ovenschotel in en leg de kip in de schotel.
  • Vet de kip nog eens extra in bovenaan met de olijfolie.
  • Kruid elke filets af met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  • Leg de kip in de voorverwarmde oven (200°C) voor ongeveer 30 min. of tot de binnenkant van de kip een temperatuur van 70°C bereikt.
  • Serveer de kip met pasta, rijst, sla of gestoomde groentjes.

Bon appétit!

Slaatje met frambozen en gekarameliseerde kip

Recept voor 4 pers. / 10 min.

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 el ketchup of sojasaus
  • boter
  • een bakje frambozen
  • ½ ijsbergsla

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets in reepjes.
  • Meng ze met de honing en de ketchup of sojasaus.
  • Bak ze op een laag vuurtje goudbruin in boter, tot ze gekarameliseerd zijn.
  • Laat een beetje afkoelen en maak een slaatje met de ijsbergsla en de frambozen.
  • Serveer met een dressing naar keuze.

Bon appétit!

One pan chicken pesto

Recept voor 2 pers. / 15 min.

Een tijdje geleden maakten wij bij Premium Lifestyle Club een geweldig recept met kip. Check de volledige kook-tutorial hier.

Kip in de wok met groenten en honing

Recept voor 4 pers. / 20 min.

Ingrediënten:

  • 250 g witte rijst
  • ½ bussel koriander
  • 400 g gemengde wokgroenten (zakje)
  • 500 g kippenreepjes
  • 3 cm verse gemberwortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 250 g witte rijst (evt. kookbuiltjes)
  • chilisaus (naar smaak)
  • limoen
  • arachideolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Maak ondertussen de kip met groenten klaar.
  • Roer de honing los met de sojasaus. Doe er chilisaus naar smaak bij, een klein beetje sesamolie en het sap van ½ limoen. Bewaar de andere helft van de limoen in de koelkast.
  • Pel de knoflook en rasp de helft bij de saus. Schil de gember en rasp hem ook bij de saus.
  • Verhit de wok op een hoog vuur. Doe een scheut arachideolie (of andere neutrale olie die goed tegen hoge temperaturen kan) in de wok en laat ze goed warm worden.
  • Leg de kippenreepjes in kleine hoeveelheden in de wok en bak ze gaar. Kruid met peper en zout. Schud met de wok of roer de kip om met een houten lepel.
  • Doe de wokgroenten bij de kip en roerbak ze kort.
  • Giet er de woksaus bij en laat alles karameliseren op een hoog vuur. De groenten moeten nog wat ‘beet’ hebben.
  • Serveer met de gekookte rijst.

Bon appétit!

By | 2017-05-24T08:57:36+02:00 May 24th, 2017|Health|0 Comments

Leave A Comment