5 liefdesboeken voor jou

//5 liefdesboeken voor jou

5 liefdesboeken voor jou

Probeer eerst van jezelf te houden alvorens je je stort op het zoeken van een lief.
De waarheid is: als je liefde ziet als een voorwaarde voor je levensgeluk, dan gaat er iets niet helemaal goed… Mocht je per ongeluk wel de ware tegenkomen dan heb je drie kansen:
1. Ofwel schrik je hem af, omdat je teveel druk legt op hem/haar.
2. Ofwel wil je het zo graag, dat je bij de verkeerde uitkomt.
3. Ofwel leg je je hele geluk in zijn of haar handen en wordt je afhankelijk. Zo een relatie maakt je zeker niet sterker.

Maak deze fouten liever niet en geef het tijd en ruimte.
Hier volgen 5 liefdesboeken waaruit jij inspiratie kan halen. Enjoy!
– klik op de foto om te shoppen –

1. ‘Essays in Love’ van Alain de Botton

Alain de Botton is schrijver, filosoof en oprichter van The School Of Life. Op slechts 23-jarige leeftijd schreef hij dit eerste boek, en inmiddels klassieker, over de liefde. Een man en vrouw ontmoeten elkaar tijdens een vlucht van Parijs naar Londen, worden verliefd, zoenen, hebben ruzie en ervaren uiteindelijk liefdesverdriet. De Botton beschrijft elk gevoel en probeert ze begrijpelijk en tastbaar te maken.

2. ‘Liefdesbang’ van Hannah Cuppen

Heb je het gevoel dat je leven helemaal op ordeis? Een goede baan, een hechte familie, een druk sociaal leven en is het enige dat ontbreekt een relatie? Of heb je relaties gehad die elke keer stuklopen wanneer je dichterbij probeert te komen? Of voel je opeens niets meer als de ander dichterbij probeert te komen? Volgens Hannah Cuppen heb je in dat geval hoogstwaarschijnlijk bindings- of verlatingsangst.

3. ‘Verslaafd aan liefde’ vanx Jan Geurtz

In dit boek komt heel duidelijk naar voor hoe onze zoektocht naar liefde voortvloeit uit zelfafwijzing. Door de waardering van anderen proberen we deze te compenseren. Of dit de juiste manier is? Nee, het versterkt juist jouw onzekerheid en afhankelijkheid. Hierdoor raak je dus verslaafd aan liefde en aan de veiligheid van een relatie. Dit leidt er meestal toe dat deze liefdesrelaties falen en er geen ruimte voor geluk of groei is. In dit boek krijg je praktische voorbeelden en word je vaak geconfronteerd met jezelf en je eigen handelen.

4. ‘Getting the love you want’ van Harville Hendrix

Kritiek leveren op je wederhelft werkt meestal averechts. Hendrix wil laten zien dat je kritiek en confrontatie in moet ruilen voor ondersteuning en groei. In deze praktische gids wordt Imago Relationship Therapy beschreven en krijg je stap voor stap advies over hoe je beter kunt communiceren, energie op de juiste manieren kunt inzetten en de passie met je partner weer terug kunt claimen.

5. ‘The Science of Love and Betrayal’ door Robin Dunbar

Verliefd zijn wordt vaak geassocieerd met het gevoel van ‘vlinders in je buik’. Maar hoe komen we aan dit gevoel? Wat gebeurt er met je hersenen als je voor het eerst ‘love at first sight’ ervaart? Door middel van wetenschappelijk onderzoek en tests bekeek Dunbar hoe onze relatie met iemand waar je verliefd op bent anders is dan onze relaties met vrienden en familie. Dit boek is voor diegenen die zich afvragen waarom we verliefd worden en wat er dan in ons lichaam gebeurt.

By | 2017-05-03T13:13:32+02:00 May 3rd, 2017|Love|1 Comment

One Comment

  1. An May 4, 2017 at 3:56 pm - Reply

    Interessant!! Bedankt!

Leave A Comment