8 stappen om je dag make-up aan te brengen

//8 stappen om je dag make-up aan te brengen

8 stappen om je dag make-up aan te brengen

Hoe breng je nu een perfecte dag make-up aan?

Een dag make-up kenmerkt zich voornamelijk door de neutrale en rustige uitstraling. Zeer geschikt voor school, werk, pasfoto’s etc…

In feite is er een eenvoudige en snelle manier voor iedereen om deze aan te brengen. Als je natuurlijk gezegend bent met een natural beauty look en huidje of als je liever niet teveel tijd voor de spiegel spendeert hoef je niet al deze stappen te overlopen.

Aan jou de keuze!

Benodigdheden:

 • Dagcrème
 • Primer
 • Foundation
 • Transparante poeder
 • Oogschaduw/oogpotlood
 • Mascara
 • Wenkbrauwpotlood
 • Rouge/blusher
 • Lipliner/lippenpotlood
 • Lipgloss/lipstick

https://www.instagram.com/p/BTN_ZcVDP1b/?taken-by=makeupstudionl

Gereedschap :

 • Sponsje of
 • Foundationbrush
 • Poederkwast
 • Oogschaduw penseel
 • Blusherkwast
 • Wenkbrauw borsteltje
 • Lippenpenseel
 • Puntenslijper
 • Tissues
 • Wattenstaafjes

https://www.instagram.com/p/BS096H7D03S/?taken-by=mykitco

Stap 1 : Verzorging = Dagcrème

Zorg altijd dat je op een schoon en goed gereinigd gezicht begint. Breng vervolgens jouw dagcrème aan en laat deze even intrekken. Het is heel belangrijk dat je make-up aanbrengt op een goed gehydrateerde huid anders gaat deze er vlekkerig en onverzorgd uitzien.

Kijk uit met het aanbrengen van oogcrème of serum net voor je make-up applicatie want dit zou in je nadeel kunnen werken. Door het vet in de crèmes fixeert jouw make-up minder goed en kan het wel eens gaan uitlopen. Dat betekent niet dat je geen oogcrème moet gebruiken. Probeer dit gewoon niet voor je make-up routine te doen.

Ikarilover #ikari #cosmetics #skincare #customised #skinanalysis #skinexpert #bblogger

A post shared by IKARI Skin Experts (@ikari_skin_experts) on

Stap 2 : Foundation aanbrengen

Voor een normale dag make-up gebruik je best een transparante tot half dekkende foundation. Daaronder vallen de vloeibare, mousses, crèmes en een aantal poedervormen zoals minerale foundation. Heb je last van wat meer oneffenheden? Dan mag je indien je dat wenst een iets meer dekkende foundation aanbrengen. Hou je niet van foundation of je wil je er niet teveel tijd in steken en wil je deze stap overslaan? Dan kan je prima een gekleurde dagcrème gebruiken.

Let er gewoon goed op dat deze start in je haargrens en vanaf de kaaklijn wat vervaagt. Je mag geen streep of scheiding zien. Zorg dus dat je deze goed uitvaagt zodat je geen streep ziet. Je kan perfect vanaf je kaaklijn richting je hals en decolleté mooi vervagen zodat er geen scheidingslijn te vinden is. Neem zelfs je oorlelletjes mee.

Stap 3: Concealer

Heb je veel oneffenheden ? Camoufleer deze dan met een concealer of coverstick. Ook deze kan zeer vloeibaar zijn tot een dekkende crème. Indien je een vloeibare concealer gebruikt poeder deze dan af met een transparante poeder.

Er is een verschil tussen correctors en concealers. Concealers zijn eerder om de verkleuring weg te nemen zoals die onder je ogen, en correctors zijn veel droger en gaan verkleuring zoals couperose of andere neutraliseren. Zorg dat je een corrector niet onder je ogen smeert want deze substantie is te dik en te droog voor de huid onder de ogen.

Laat je hierin adviseren in een make-up speciaalzaak.

https://www.instagram.com/p/BUCd7Y2BKCF/?taken-by=maccosmetics

Stap 4: Poeder af

Het is toch wel beter om nog even na de foundation af te poederen met een transparante losse poeder. Let erop dat je tegen je donshaartjes in poedert en laat even intrekken. Verwijder overtollig poeder met een propere poederkwast. Kijk ook uit dat je dit niet doet met een dikke of dekkende poeder want dat maakt het veel te zwaar aangezien er al een laagje foundation op ligt.

Stap 5 : Oogschaduw aanbrengen en afwerken met mascara offcourse

Indien je graag hebt dat je oogschaduw niet vlekkerig wordt, niet uitloopt en langer blijft zitten doe er dan een goede basis of primer onder. Ik zelf ben fan van er een paintpot basisoogschaduw van Mac onder te zetten. Zo kan ik de basis kleur ook nog uitkiezen.

Het mooiste resultaat qua kleur krijg je wanneer je met twee kleuren gaat gebruiken. De lichtste kleur gebruik je op het bewegend ooglid en de donkerste kleur in de arcadeboog. Indien je geen lijntje of eyeliner wenst te plaatsen dan breng je best op zijn minst wel je mascara aan. Zet de mascaraborstel zo dicht tegen je wimperrand en maak een zig zag beweging. Herhaal dit tot alle wimpertjes van mascara voorzien zijn. Wil je het helemaal goed doen, breng dat aan de bovenkant en onder kant van je bovenwimpers een laagje mascara aan. Oneffenheden of uitschuivertjes haal je weg met een vochtig wattenstaafje.

https://www.instagram.com/p/BT32lU2lSQh/?tagged=macpaintpot

Stap 6 : Wenkbrauwen afwerken

Indien je niet van nature een mooie wenkbrauw hebt zorg er dan voor dat je met een potloodje liefst met scherpe punt kleine streepjes tussen je wenkbrauw zet. Doe dit liefst ook tegen de richting in en borstel je wenkbrauwen ook in model. Je kan dit ook met wenkbrauwpoeder doen voor een subtieler effect.

Laat de wenkbrauw crème nog maar even achterwege als je geen pro bent of handig bent met je borsteltjes.

Stel dat je het echt moeilijk hebt met je wenkbrauwen om daar vorm in te krijgen dan kan je nog altijd ze laten bijwerken bij een brow specialist!

Browshaping with caramel brow powder ❤ #browsandbeyond #browshaping

A post shared by stefanie (@browsandbeyond_) on

Stap 7 : Het aanbrengen van een mooie bronzer en blush

Om mooi vorm in je gelaat te krijgen, breng je best een mooi bronzer aan. Een tip is om dit vanaf de slapen naar de wangen naar de kaaklijn aan te brengen in een 3 -vorm of euro teken vorm.

Met de blush kan je het geheel opfrissen en dit kan je ofwel op de jukbeenderen aanbrengen of op de pommetjes of appelwangetjes.

https://www.instagram.com/p/BA7zj9MSr1t/?tagged=blushmac

Stap 8: De lippen

Als laatste de lippen. Tip: als je je ogen fel aan zet gebruik dan een lichtere lipstick of gloss.

Gebruik een lipliner om een basis te hebben voor je lippenstift, gloss of crème. Begin met tekenen vanuit het midden van je bovenlip naar buiten toe. Kleur vervolgens in met lippenstift.

https://www.instagram.com/p/BTUDKoaBtLa/?taken-by=nyxcosmetics_be

By | 2017-05-24T10:42:28+02:00 May 23rd, 2017|Beauty|0 Comments

Leave A Comment