Al gehoord van de Xennial-generatie?

//Al gehoord van de Xennial-generatie?

Al gehoord van de Xennial-generatie?

Een nieuwe generatie werd gedefinieerd, ben jij er één?

Het lijkt erop dat sociale wetenschappers het toch moeilijk vonden om echt een lijn te trekken tussen de Millenials en de generatie X. Volgens ons dachten ze er dan toch nog een derde microgeneratie bij te roepen. De ‘Xennials’ , een naam of term dat toch al even bestaat.

Wie zijn de Xennials?

Xennials zijn mensen geboren tussen 1977 en 1983. Grootgebracht in de analoge wereld, zich een weg gebaand in het online solliciteren alsook in het bestellen van eten via een app. We kunnen stellen dat ze zich toch makkelijk hebben weten aanpassen aan de nieuwe technologie van de 21e eeuw.

Ja, ook ik zit tussen twee generaties in!

Een groep met heel andere ervaringen en skills dan de andere twee generaties blijkbaar, zei Dan Woodman:

‘We hit this technology revolution before we were maybe in that frazzled period of our life with kids and no time to learn anything new,’ zei Woodman tegen Mammamia. ‘We learned to consume media and came of age before there was Facebook and Twitter and Snapchat and all these things where you still watch the evening news or read the newspaper.’

Sommige publicaties gebruikten de term Xennial al een aantal jaar voor Dan Woodman. Maar sinds Woodman’s interview wordt de term wel breder opgepakt. Mensen die geboren zijn rond 1980 hebben vaak te horen gekregen dat ze niet echt fitten in geen één van de twee generaties.
Misschien, maar goed ook, want dit werd er ook over verteld: ‘We landed in a fleeting sweet spot before the Recession that plagued Millennials’ launch. Yet we were still young enough that when the market crashed, we hadn’t yet invested much and didn’t lose as many homes or as much in retirement savings, unlike many Gen Xers‘, schreven Sarah Stankorb en Jed Oelbaum.

Woodman zegt ook dat de Xennials een sweet spot generation is dat in staat is om het pessimisme van de Generatie X en het optimisme van Generatie Y te blenden. Wel waarschuwt hij ervoor om niet té veel waarde te hechten aan alweer een nieuw label.
Zeer wijselijk, want ik word ook niet graag gelabeld! 

By | 2017-07-02T08:41:06+02:00 July 2nd, 2017|Culture|0 Comments

Leave A Comment