De gigantische Polaroid rage

//De gigantische Polaroid rage

De gigantische Polaroid rage

“Wat is dat toch met al die Polaroids?”, vragen velen. De meeste mensen herinneren zich de Polaroid pictures nog van in hun kindertijd. Toen was dit misschien zelfs de enige manier om een foto te nemen! Nu maken we een foto met speciale effecten, bewerken hem en delen hem op alle social media in slechts een vingerknip. In een moderne tijd als deze, waarom zijn die vintage Polaroids dan nog zo populair? Is je iPhone niet goed genoeg?

Wel, vele mensen (vaak jongeren) vinden Polaroids net leuk omdat ze zo vintage zijn. Het idee van een echte foto vast te houden hebben de meeste jongeren van vandaag niet eens meegemaakt. Ze verzamelen hun kleine fotootjes in een leuke album en maken er een echte sport van om overal waar ze komen een mooie Polaroid te trekken!

https://www.instagram.com/p/BV-LDiUD-Yu/?taken-by=instaxbelgium

Looking out, looking in / #lovepolaroid by @zthompii

A post shared by Polaroid (@polaroid) on

Natuurlijk kreeg de befaamde Polaroid-camera een serieuze metamorfose… Zoals je ze op deze laatste foto ziet, zo maken ze er geen tonnen meer! Vandaag de dag zijn die authentieke camera’s zeker en vast moeilijk te vinden, en kan je de moderne versies in elke winkel vinden.

Het merk Polaroid bracht vele edities uit van de camera, samen met het partnermerk Instax. Instax kwam overlaatst zelfs met een camera op de mark die eigenlijk een printer is, en zo de foto’s van je smartphone print in Polaroid-formaat. Hoe cool is dit?

Nu kan je wel zeggen, wat is daar authentiek aan? Wel, gelijk heb je. Aan deze printers en moderne Polaroid-camera’s zal je geen stukje authenticiteit vinden, buiten het logo misschien. Maar het is de gedachte die telt, toch?

Benieuwd naar de modellen? Hier zijn ze:

https://www.instagram.com/p/BV5Lhf5lpSK/?taken-by=polaroid

https://www.instagram.com/p/BT9Gg_-lrHB/?taken-by=polaroid

https://www.instagram.com/p/BTYrRxOh5Ss/?taken-by=instaxbelgium

Foto’s van foto’s:

Op social media en inspiratieplatformen zie je genoeg foto’s van Polaroids, kijk maar naar de foto’s hierboven!
“Maar wat heeft dat nu voor zin? Waarom zou je een foto van een andere foto maken, dat heeft toch geen nut?”
“Maar het ziet er zo leuk uit!”, zeggen wij dan. Kijk hoe schattig die kleine Polaroids eruit zien. Je kan zoveel meer dan moet je Polaroid-foto’s dan je zelf denkt. Je kan er leuke collages van maken, of aan slingers hangen tegen de muren. Je kan de camera’s op de tafels zetten bij feestjes zoals een bruiloft, zodat elke tafel unieke foto’s zelf maakt! Je kan mooie albums bijhouden, en je fotootjes versieren…

Zooooveel! Wij zochten wat inspiratie uit voor jou:

https://www.instagram.com/p/BQUJlvwAT2P/?taken-by=polaroid

https://www.instagram.com/p/BPgWcHWgIqR/?taken-by=polaroid

Koop nu je favoriete camera en alle toebehoren bij Polaroid of Instax.

By | 2017-07-11T12:53:36+02:00 July 11th, 2017|Culture|0 Comments

Leave A Comment