De ultieme gids voor de eerste date

//De ultieme gids voor de eerste date

De ultieme gids voor de eerste date

Een eerste date is vaak een spannend, awkward en raar moment. Je weet niet goed waarover je moet praten, je probeert elkaar te leren kennen, je wilt jezelf bewijzen en indruk maken… Er komt veel stress aan te pas, maar geen nood.

Wij helpen je vandaag in te zien dat een eerste date helemaal niet zo stressy hoeft te zijn.
Wij leren je hoe een eerste date van een leien dakje kan lopen

1. De drie hoofdzaken

Voordat je nog maar gaat denken aan wat je wilt doen op je eerste date, moet je je ‘goal’ zetten. Je moet met de juiste intentie starten, anders loopt het sowieso in het honderd.
De 3 universele zaken die je in gedachte moet houden zijn:

 1. Leer elkaar kennen
 2. Ontdek en laat de aantrekkingskracht groeien tussen jullie
 3. Zoek naar de connectie

Verwacht niet dat alles gaat uitdraaien zoals jij het exact wilt, maar geniet van de tijd die je doorbrengt met deze persoon en probeer er het beste van te maken

2. Wees oprecht, respectvol en open

Als de andere persoon iets te vertellen heeft, luister er dan met interesse naar. Dit zijn de meest leerrijke momenten. Als de andere persoon iets vertelt over zichzelf, zal dat altijd een bepaalde emotie of gedachte bij jou opwekken. Sta hier bij stil, want zo kom je te weten hoe interessant je de ander vind.

Praat niet de hele tijd over jezelf, dat heeft niemand graag… En wanneer je iets over jezelf vertelt, lieg er dan niet over! Probeer niet op te scheppen met leugens. Je bent interessant genoeg hoe je zelf bent, je hoeft jezelf niet op te hemelen. Wil je iemand aantrekken die je ziet hoe je echt bent en je daarom zo leuk vind, of wil je iemand naast je die niet eens weet wie je echt bent? Wees dus eerlijk! Wees je authentieke zelf!

Sluit jezelf niet af. Er is niets zo oncomfortabel als iemand voor je hebben die super onzeker en gesloten is. Als je niet over jezelf wilt praten, hoe verwacht je dan dat je een connectie met iemand kan maken. Ik zeg niet dat je je diepste geheimen vanaf de eerste moment op tafel moet gooien, maar beantwoord vragen die je gesteld worden en durf over jezelf te praten. Als je allebei open bent in een conversatie, zal je zien dat alles een stuk gemakkelijker gaat.

3. Waar naartoe?

De locatie bepaalt heel veel! Naar de cinema gaan op een eerste date is bijvoorbeeld geen goed idee, want je kan niet met elkaar praten. Plan een date waarbij je je beiden comfortabel voelt, en casual aanvoelt.

 • Goed kunnen praten: Op restaurant kan je goed met elkaar praten, maar als je na een uur niet meer weet waarover te praten met elkaar, kan het nogal awkward worden. Plan dus een date die interessant is, zodat de conversatie constant aan de gang blijft.
 • Casual sfeer: Neem je date niet van de eerste keer mee naar een sterrenrestaurant, want dat kan te stijf en oncomfortabel overkomen. Hou het leuk en casual, zo krijg je ook de kans om volledig jezelf te zijn.
 • Verandering:  Zorg ervoor dat je niet 3 uur lang aan éénzelfde tafeltje blijft zitten. Het is altijd een goed idee om een date te plannen waarbij verschillende locaties aan te pas komen. Als je iets gaat eten, ga nadien ergens anders wat drinken, of laat je favoriete plekken zien aan elkaar in de stad… Maak het zo verschillend mogelijk, zo hou je het altijd interessant!

4. Lees elkaars lichaamstaal

Zolang je elkaar ‘leest’ en daarop ingaat, zit je altijd goed, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat nu, elkaars lichaamstaal lezen? Het is vrij simpel: kijk gewoon of de andere persoon zich open of gesloten opstelt tegenover jou en gaat daarop in. Iedereen geeft bepaalde tekens door middel van zijn of haar lichaamstaal, en vaak doen we dit zelfs onbewust.

Let er maar eens op: als iemand waarmee je praat zijn of haar armen gekruist heeft, zal hij of zij gesloten en afstandelijk reageren, bijna ongeïnteresseerd. Als je voelt dat iemand er geen moeite mee heeft om lichamelijk contact te maken en dicht bij je komt in een conversatie, zal deze persoon heel open en oprecht geïnteresseerd zijn. Je kan veel dingen faken, maar je lichaamstaal spreekt (bijna altijd) de waarheid.

Maak op alle momenten oogcontact! Er is niets zo vreselijk als met iemand praten die de hele tijd wegkijkt. Iemand in de ogen kijken tijdens een conversatie is ook een teken van zelfzekerheid, en dat willen we toch allemaal?!

Als je elkaars lichaamstaal kan lezen, en er gepast op kan ingaan, zullen er nooit gênante of opgepaste momenten zijn. Let er dus op!

5. Wees de perfecte date

De perfecte date zijn is moeilijk, we know! Maar het is zeker mogelijk. Je moet gewoon de hele tijd jezelf zijn, maar je toch gepast gedragen en als een fijne persoon overkomen. Zo zijn er enkele tips:

 • Zelfzeker maar toch bescheiden: Wees zeker van jezelf en weet wie je bent, daar heeft niemand een probleem mee, maar zorg ervoor dat je niet verwaand of te vol van jezelf overkomt. Dat is een serieuze afknapper! Wees altijd een beetje bescheiden.
 • Ambitieus maar toch realistisch: Natuurlijk heb je dromen en doelen in het leven, dat is goed! Je kan ze delen met je date, maar zorg ervoor dat je down to Earth blijft en de persoon voor je niet gaat afschrikken met je geweldige ideeën. Iedereen houdt van een persoon met ambities, zolang je realistisch blijft.
 • Lief maar toch gereserveerd: Natuurlijk moet je lief en vriendelijk zijn tegen die persoon die voor je zit, dat is de bedoeling van een date, toch? Een complimentje, een lach… Maar zorg ervoor dat je het oprecht houdt en er niet over gaat. Er moet een deel van je geserveerd blijven. Als je te veel complimenten gaat geven en te veel je best doet, zal je overkomen als een creep en zal je een serieuze no go worden. Vergeet niet: dit is een eerste date, geen booty call.
 • Eerlijk maar toch vriendelijk: Het is belangrijk dat je eerlijk bent, maar dat betekent niet dat je alles moet zeggen dat in je hoofd opkomt. Als we spreken over eerlijk bedoelen we dat je niet moet liegen over wie je bent, maar je moet je date niet vertellen dat je de outfit die hij of zij draagt niet mooi vindt. You honest and honest, guys… 

5. Dress to impress

Het is belangrijk hoe je erbij loops bij een eerste date. Zorg ervoor dat je haren goed zitten, je outfit on point is, je schoenen proper zijn. En dit alles geld voor de dames én heren! Er is niets zo belangrijk als een eerste indruk, dus wil je die echt achterlaten met ongekamd haar en vuile sneakers?
Dress to impress betekent dat je een leuke outfit aantrekt en je er op je best uitziet.

 • Ladies, het betekent niet dat je je meest sexy jurk uit de kast moet halen. Laat wat aan de verbeelding over! Hou het altijd classy, dat is het belangrijkste. Draag iets waar je je comfortabel in voelt.
 • Gentlemen, het kan nooit kwaad om een casual hemdje aan te trekken. Dit wil niet zeggen dat je jouw meest fancy kostuum moet gaan dragen, maar wees deftig! Wat gel in je haar, je baard in stijl, opgeblonken schoenen, een hemd… These things go a long way! Zorg er wel altijd voor dat je je eigen stijl behoudt. Wees jezelf!

6. Dit doe je best niet

 • Schelden: Ookal is het een ‘Shit!’ die er per ongeluk altijd zegt, probeer het niet te doen! Geen F-woorden, geen geen vuile praatjes… Just don’t do it, guys!
 • Gierig zijn: Het is oké als je geen fortuin wilt uitgeven op een date, maar let erop dat je niet ‘cheap‘ overkomt.
 • Te veel drinken: Een glaasje wijn of cava is altijd gezellig, maar overdrijf niet. Je wilt niet dat degene voor je op een eerste date denkt dat je liters wijn per dag binnen giet…
 • Zware gesprekken: Hou het luchtig en leuk. Een eerste date is niet de moment om over je grote problemen en frustraties te praten. Wat een afknpper!
 • Opscheppen: Praat niet over hoeveel geld je hebt, over welke bekende mensen je kent, over hoe je grote villa op het strand eruit ziet…. Nobody cares, en het komt verwaand over. Je date wil JOU leren kennen!
 • Doen alsof je dom bent: Het zal je verbazen, maar veel mensen doen op een date alsof ze dommer of naiëver zijn dat ze in werkelijkheid zijn. Doe het gewoon niet. Er is niets zo aantrekkelijk als intelligentie en zelfzekerheid. Je kan op andere manier aandacht trekken, maar doe niet alsof je niet eens weet hoe de pasta in je bord noemt.
 • Te veel pushen: Verplicht niemand iets te doen of zeggen dat ze niet willen. Er is niets zo vervelend als iets ‘moeten’ terwijl je het niet wilt.
 • Jaloers zijn: Zegt dit niet genoeg? Dit is een eerste date, guys! Het is niet echt gepast om jaloers te worden wanneer dat andere een verhaal vertelt over een vriend(in) of een ex.

You got this, guys! Veel succes en heel veel plezier!

By | 2017-06-19T10:57:05+02:00 June 19th, 2017|Love|0 Comments

Leave A Comment