De vraag die mannen stellen: “Gel, pomade of wax?”

//De vraag die mannen stellen: “Gel, pomade of wax?”

De vraag die mannen stellen: “Gel, pomade of wax?”

Het zal waarschijnlijk een eeuwige struggle en zoektocht blijven: de beste haarproducten vinden. Elke dag zien we zoveel reclames en lanceringen van nieuwe producten, dat we compleet verward geraken over wat nu goed is.

Voor die mannen die nog steeds met de vraag zitten, “Gel, pomade of wax?”, komen wij met de ultieme gids. Je zal nooit meer twijfelen over welke van de drie je moet gebruiken, en wie weet kom je te weten dat je al heel je leven de foute gebruikte… Oeps!

Gel

Gel is het eerste waar je aan denkt als je aan haar styling denkt, toch? Eigenlijk is er maar een klein deel van de mannen die echt gel nodig hebben in hun haar, maar ze weten het verschil niet tussen alle mogelijkheden.

Gel geeft over het algemeen een coole ‘old school wet look‘, omdat gel een hoge glans op je haar zet. Het is zeker goed voor mannen die hun haar heel de dag hetzelfde willen houden. Wanneer gel opdroogt, wordt het vrij hard en daardoor is de stevigheid zeer hoog.

Gel wordt het best aangebracht op vochtig haar, net na een douche bijvoorbeeld. Let wel op dat je niet te veel gaat gebruiken, of je kan het er ‘s avonds nog gaan uitbeitelen… Als je de gel opnieuw wilt aanbrengen, ga je waarschijnlijk je haar opnieuw moeten wassen!

Wanneer gel is aangebracht ziet het er zeker niet natuurlijk uit, en is dus niet goed voor mannen die de beroemde ‘out of bed look’ willen creëren. Gel is gemaakt om een bepaalde gladde look te maken.

Heb je fijner haar, dan is het aangeraden een lichtere gel te gebruiken (en zeker niet te veel!).

Pomade

Pomade is een haarproduct dat bij ons niet zo gekend is als gel en wax, maar daarom is het nog niet minder goed!

In pomade heb je twee verschillende keuzes: op waterbasis en petroleum.
De pomade’s op waterbasis geven minder glans en kunnen stijver worden. Dankzij de waterbasis is deze natuurlijk wel makkelijker uit te wassen, plus het is beter voor je hoofdhuid.
De pomade’s van petroleum zijn veel plakkeriger en vettig. Hierdoor houdt de pomades natuurlijk wel langer, en verkrijg je meer glans. De petroleum-pomade’s zijn minder gemakkelijk uit te wassen, want zoals we allemaal wel weten stoot olie water af…

Pomade geeft dus in het algemeen een mooie glans op het haar, blijft lang zitten en droogt niet zo erg op als gel (blijft dus vrij soepel).
Daarom is dit product heel goed voor haartijlen zoals ‘pompadour‘ en ‘fade‘, denk maar aan David Beckham!

Pomade breng je aan op droog of vochtig haar; wat je zelf het liefst hebt. Als je het product aanbrengt op nat haar ga je meer glans krijgen, maar minder stevigheid. Je kan natuurlijk door de dag de pomade gemakkelijk weer aanbrengen.

Als je droog haar hebt van nature, is pomade de beste oplossing voor jou.

Wax

En dan hebben we nog wax… Niet het soort wax waarmee vrouwen hun benen harsen, en niet de wax waarmee we een surf board invetten, maar wel de haar wax!

Wax gebruik je het best als je normaal tot vet haar hebt, dat een korte of medium lengte is.

Het blijft niet zo lang in je haar zitten als pomade, maar is wel makkelijk aan te brengen op droog haar.

Wax wordt niet stijf of hard, zoals gel, ook al is de textuur dikker. Het brengt eerder een matte look dan de ‘wet look’.

Wax is perfect als je wat textuur en volume in je haar wilt brengen. Het is goed voor een dynamische, wilde, frizzy look!

Als je eenmaal weet welke stijl je wilt en welke producten het best passen bij jouw haartype, dan heb je enkel één of twee producten nodig bij de hand om elke stijl perfect te krijgen, elke keer opnieuw! Style away!

By | 2017-06-01T12:53:42+02:00 June 2nd, 2017|Beauty|0 Comments

Leave A Comment