Decoratie in je keuken die nuttig is!

//Decoratie in je keuken die nuttig is!

Decoratie in je keuken die nuttig is!

We kennen het wel, die rommel die in de keuken blijft rondhangen. Papieren, uitgepakte boodschappen, kruiden… Kortom: vanalles en nog wat dat er niet hoort! Zorg ervoor dat je keuken altijd in orde en opgeruimd is. De enige ‘prullen’ die mogen blijven liggen op je aanrecht, zijn spullen die je ook echt nog hebt in een keuken.

Gezellige decoratie, die ook nuttig is, in je keuken. Daar willen we naartoe! Je hoeft je keuken niet te transformeren in een kille ruimte zonder enige gezelligheid, maar je kan er wel voor zorgen dat het netjes en nuttig is.

Laat ons eens kijken naar wat je zou terugvinden in een opgeruimde, nuttig gedecoreerde keuken: 

1. Kruiden en plantjes

Je kan altijd kruiden of plantjes in potten op je aanrecht zetten. Ze zien er leuk uit, en zijn handig voor tijdens het koken. Plus, zo leer je met verse kruiden koken, in plaats van met kruiden uit potjes…

2. Potten en bokalen

Waarom je pasta, noten, suiker… in de kast zetten als je ze als decoratie kunt gebruiken? Vul potten en bokalen met wat je maar wilt en zet ze op je aanrecht of in een open rek. Ziet er leuk uit, toch?

3. Wijn

Wijn is in de meeste keukens iets dat over het hoofd wordt gezien. De meeste keukens hebben geen plekje speciaal voor wijn, en dat is spijtig, want wij vinden dat het heel mooi past in het interieur van een keuken! Koop of maak je eigen wijnrekje, zo kan jij ook je flessen mooi presenteren.

Tip: gooi de kurken van de flessen niet weg, maar vul een mooie kom of bokaal ermee.

4. Kookbenodigdheden

Bij het koken heb je vaak zaken nodig als olie, peper en zout, houten lepels, een snijplank… Dus waarom zou je deze aan de andere kant van je keuken in een kast steken. Zet ze op een draaischijf of dienblad naast je fornuis. Dicht bij de hand en mooi voor het oog.

5. Fruit

Fruit is een schaal… Het is al jaar en dag iets dat in de meeste keukens te vinden is. En we zouden dat graag zo houden! Kies een mooie schaal of kom uit en leg je fruit hierin (natuurlijk niet het fruit dat beter in de koelkast hoort).

6. Koffiekopjes

Je koffiekopjes in de kast zetten, dat is zo passé. Tenzij je van een kraaknette keuken houdt, natuurlijk. Hang je kopjes aan haken in de keuken. Zo zijn ze altijd kortbij als je nood hebt aan een snelle kop koffie, en ze ogen nog leuk ook!

Tip: als je houdt van simpliciteit, houdt je ze best in dezelfde kleur. Vind je variatie wel leuk? Probeer ze dan allemaal in andere formaten en kleuren te kopen!

Keep it clean en gezellig!

By | 2017-07-12T09:43:06+02:00 July 13th, 2017|Home|0 Comments

Leave A Comment