Een glaasje tarwegras? Santé

//Een glaasje tarwegras? Santé

Een glaasje tarwegras? Santé

Tarwegrassen zijn gekiemde tarwekorrels. Dit gras beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daarin alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven functioneren. Na een relatief korte teeltperiode, kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diep groene sap staat bol van de vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Het is een zeer geconcentreerd sap en de voordelen worden al zichtbaar bij het drinken van 30 ml per dag.
Tarwegras behoort tot de grasfamilie. Het is de jonge groene scheut van de tarweplant. Tarwegras is bijzonder gezond voor het lichaam. 100 gram tarwegras bevat evenveel voedingsstoffen als 2,3 kilogram groente. Je kunt tarwegras dus zien als een goedje vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Wat is tarwegras en wat doet het?

De positieve effecten van tarwegras zijn enorm. Het bevordert je gezondheid in algemene zin, want het werkt vochtafdrijvend en ontstekingsremmend. Ook is het heel goed voor de bloedaanmaak.

Veel gezonde effecten:

Tarwegras werkt ontgiftend voor nieren lever en darmen, ontstekingsremmend, weerstand verhogend, infectiebestrijdend, ontzurend, bloedzuiverend en het beschermt tegen ouderdomsverschijnselen. Voorts kan het preventief zijn tegen chronische aandoeningen als kanker, diabetes 2, reuma, tumoren en allergieën. Ook kan tarwegras je energie geven en de snelheid van de stofwisseling bevorderen.

Hoe ontgift tarwegras je lichaam?

Tarwegras werkt ontgiftend. Dit houdt in dat het allerlei giftige stoffen zoals uitlaatgassen, dioxine, straling, pesticiden en zware metalen, afkomstig uit het milieu en conserveringsmiddelen, geur-, kleur-, en smaakstoffen aan zich bindt en afvoert via je urine.
Het kan zelfs ongewenste celmutaties tegengaan. Hierdoor remt en voorkomt het celmutaties die tumoren en kanker kunnen veroorzaken. Hier is echter nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Door fysiotherapeuten wordt het wel succesvol ingezet tegen allerlei ziektes.

Wat doet het nog meer?

Ook kan tarwegras je bloedsuikerspiegel verlagen. Dit is goed nieuws voor mensen met diabetes 2. Raadpleeg echter wel je arts wanneer je tarwegras gaat drinken, als diabetespatiënt, de kans bestaat namelijk dat je minder bloedsuiker verlagende medicijnen nodig hebt.
Het wordt ook wel ingezet bij zware geestelijke en fysieke inspanningen, stress, vermoeidheid, vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, maagzuur oprisping, winderigheid, darm opstoppingen, rectaal bloedverlies, leeftijdsgerelateerde staar, allerlei ontstekingen in de alvleesklier, maagwand en tandvlees en nieraandoeningen.

Tarwegras kan ook helpen bij aandoeningen als jicht, artritis, artrose, astma, rugpijn, migraine en spierpijn. Ook wordt tarwegras preventief ingezet bij verkoudheid, bronchitis, Alzheimer en Parkinson en zelfs om de bijwerkingen van een chemokuur. Het kan zelfs DNA herstellend werken.
Tarwegras doet je dus heel veel goed. Je kunt het alleen drinken, want mensen kunnen geen gras verteren. Koeien kunnen dat wel, dankzij hun vier magen. Jammer dat het niet zo lekker is. Althans, als je tarwegraspoeder gebruikt. Verse sap van tarwegras is namelijk best lekker.
Als je het zelf wilt maken, dan dien je over een speciaal keukenapparaat te beschikken. Die keukenapparaten zijn best wel duur. Je vindt ze voor prijzen tussen de €500,00 en de €800,00. Een pot tarwegraspoeder kost tussen de €6,99 en de €14,95. Kijk wel uit als je voor de goedkope versie kiest. Het prijsverschil is niet voor niets erg groot.

Het is het proberen waard als we naar al de voordelen kijken. Santé!

By | 2017-07-01T09:56:52+02:00 July 1st, 2017|Health|0 Comments

Leave A Comment