Feng Shui in huis en het belang ervan

//Feng Shui in huis en het belang ervan

Feng Shui in huis en het belang ervan

Eerst en vooral is het belangrijk dat we duidelijkheid brengen over wat Feng Shui exact is. Je kan niets toepassen zonder dat je weet wat het eigenlijk is.

Feng Shui is een zeer traditionele, Chinese filosofie die al meer dan 3000 jaar bestaat. Het leert je in de eerste plaats hoe je omgeving je geluk en eigen energie kan beïnvloeden, want Feng Shui is in de eerste plaats pure energie. Het is gebaseerd op het in balans en in evenwicht brengen van de energie in bepaalde ruimtes en omgevingen. Het leert je welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben, en hoe negatieve energie omgezet kan worden in positieve.

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind‘ en ‘water‘. In de Chinese cultuur worden wind en water altijd verbonden met elkaar en met de gezondheid en het welzijn van de mens, zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je dus een slechte Feng Shui in een ruimte hebt, kan dit heel veel negatieve energie brengen en de mens in zijn welzijn, zowel lichamelijk als mentaal, erg negatief beïnvloeden. In dit soort slaapkamer zal je dan bijvoorbeeld slecht slapen.

Feng Shui is dus gebaseerd op de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving. Het is puur gericht op harmonie brengen tussen natuurlijk en gecreëerde vormen, en is erg gebaseerd op de eigenschappen van ‘yin en yang‘.

Binnen de Feng Shui kunnen we duidelijk 3 principes verklaren:

  1. Alles verandert voortdurend.
  2. Alles is met elkaar verbonden.
  3. Alles leeft.

We gaan je kort leren hoe je gemakkelijke je huis kan inrichten volgens de regels en principes van Feng Shui. Eens je dit begrijpt, zal je het altijd toepassen, voor de rest van je leven, zelfs zonder het te beseffen.

Feng Shui in de keuken

De keuken wordt vaak gezien als het middelpunt van het huis en van je leefomgeving. Het is in vele families en gezinnen het middelmunt van gezelligheid, rommel (vaak gezellig rommelig) en communicatie. De keuken is dus een zeer belangrijke ruimte, waar een gezonde en positieve energie moet hangen.

De keuken moet praktisch, licht en schoon zijn:

Als decoratie kan je makkelijk prenten of foto’s hangen aan de muren, met onderwerpen die geassocieerd kunnen worden met voeding en gezondheid. Een vaas met bloemen of een plant, een schaal met vers fruit, kruiden… Dit is decoratie dat perfect past in een keuken en een positieve energie biedt.

Probeer elektrische toestellen zoveel mogelijk op te bergen of in kasten te zetten, want deze verstoren de Feng Shui van je keuken en geven negatieve energie.

Feng Shui in de woonkamer

De woonkamer is de ruimte waar ontspanning en positieve energie centraal staan. Dit is de plaats in het huis waar je je veilig en geliefd voelt. Zorg er dan ook voor dat deze ruimte een space blijft voor enkel positieve gedachten en energie.

Lichte kleuren zijn zeer belangrijk in de woonkamer, gecombineerd met fellere accenten, verspreid over de ruimte. Zorg ervoor dat het plafond van je woonkamer altijd gebroken wit of wit is. Dit zorgt voor veel licht en een ruimtelijk effect.

Plaats geen hoge obstakels en bombastische meubels in de woonkamer, want deze verstoren de energie. Zet geen kasten dwars tegen een muur, want ook deze houden de energie tegen. Voorkom donkere hoeken en gebruik meubilair dat afgerond is en natuurlijke vormen heeft.

Planten zijn een zeer goede factor in Feng Shui. Ze geven positieve energie en zijn natuurlijk leuk om in huis te hebben!

Feng Shui in de slaapkamer

De slaapkamer is in de Feng Shui een ruimte waar rust en seksuele energie centraal staan. Het is dus belangrijk dat in deze kamer de stralingen en energie zeer positief blijft.

De kleuren die in de slaapkamer zouden moeten gebruikt worden zijn dus warme tinten zoals rood, bruin… Zorg ervoor dat je geen elektrische apparaten in je slaapkamer hebt, zoals televisie, wekkerradio’s, computers, en zelfs gsm’s… Deze geven negatieve stralen af en kunnen energiestromen verstoren, waardoor je slecht gaat slapen.

Plaats verlichting in je slaapkamer die je kan dimmen, en plaats ze niet recht boven het bed. Zorg dat de ruimte boven het bed vrij blijft. Afgeronde en natuurlijk meubels zijn opnieuw zeer belangrijk, ook in deze ruimte, zowel als kaarsen en warm licht.

Zorg er altijd voor dat het bed niet op de rechte lijn staat tussen de deur en het raam. We willen niet slapen om een drukke energiestroming, toch? Zorg er ook voor dat aan beide kanten van het bed plaats is voor bijvoorbeeld een nachttafeltje. Zo is er aan beide kanten van het bed plaats, en dus een goed energie-doorstroming.

Vermijd ook spiegels in de slaapkamer! Ook deze versterken positieve energie en kunnen slaapproblemen veroorzaken. Als je niet zeker bent dat de spiegel in je slaapkamer de oorzaak is van je slaapproblemen, dek je hem best voor een nachtje af om het te testen. Het belangrijkste is dat je je spiegelbeeld niet kan zien wanneer je in je bed ligt!

Je ziet dus dat Feng Shui zeker een groot belang heeft in onze dagelijkse omgeving en onze persoonlijke energie. Als de Feng Shui in je huis niet goed zit, kan dit heel veel effect hebben op jou, zowel mentaal als lichamelijk. Je moet natuurlijk niet heel je huis gaan verbouwen, maar met deze kleine veranderingen kan je al veel goed doen.

Wil je meer weten over Feng Shui en alles er rond? In ‘Het Feng Shui Handboek‘, geschreven door Günther Sator vind je alles en nog veel meer!

By | 2017-07-06T10:57:02+02:00 July 6th, 2017|Home|0 Comments

Leave A Comment