Geniet jij veilig van het zonnetje?

//Geniet jij veilig van het zonnetje?

Geniet jij veilig van het zonnetje?

Zalig, van het zonnetje genieten! We hebben onze portie dan ook wel benut afgelopen dagen. Wat jullie waarschijnlijk ook al weten is dat het niet echt goed is voor je huid? Daarom is je goed insmeren niet enkel nuttig op vakantie, maar altijd en overal als de zon schijnt!
Zorg dat je altijd genoeg zonnecrème mee hebt.

Je kan je zoveel zonnecrème aanschaffen als je maar wil, maar je moet het wel ook goed gebruiken he!
Deze fouten worden het vaakst gemaakt:

1. Je gebruikt te weinig crème

7 theelepels is de hoeveelheid zonnebrand die je zou moeten gebruiken voor je hele lichaam gezicht. Als je minder opsmeert, wil het niet zeggen dat je direct verbrandt maar je zult niet alle voordelen uit het product halen.

  • 1 voor gezicht en hals
  • 2 voor armen en schouders
  • 2 voor borst, buik en rug
  • 2 voor benen en voeten

Omdat zonnebrandcrème vaak pas na ca. 30 minuten optimaal werkt is het verstandig de crème op tijd aan te brengen. De juiste volgorde om in te smeren is: zonbescherming – huidverzorging – make-up.

HOE VAAK MOET IK SMEREN?

De kwaliteit van zonnebrandcrèmes is de laatste jaren sterk verbeterd, maar de beschermende factor neemt tijdens het zonnen af. Dit wordt versneld door het dragen van kleding en zwemmen. De ‘waterproof’ zonnebrandcrèmes blijven beter zitten op de huid, maar toch is het ook dan belangrijk om de huid om de 2 uur in te smeren.

2. Niet onder je kleren

Natuurlijk beschermt je kleding deels tegen de zon, maar niet genoeg als je van plan bent de hele dag in de zon te lopen, dus ook onder je kleding aanbrengen.

3. Eén keer, dan niet weer

Je alleen aan het begin van de dag insmeren is niet genoeg. Neem je een verfrissende duik, is het alweer twee uur geleden dat je hebt gesmeerd of zweet je veel? Dan is het belangrijk dat je weer dezelfde hoeveelheid op je lijf smeert.
PS: waterresistant betekent niet hetzelfde als waterproof.

4. Sprayen maar niet smeren

Een spray werkt zoveel sneller. Tenminste, je denkt al gauw dat je na het inspuiten klaar bent. Als het een zichtbare spray is, snap je wel dat je het moet uitsmeren maar vergeet niet dat een transparante zonnecrème ook uitgesmeerd moet worden om opgenomen dient te worden in de huid.

5. Je gebruikt geen zonnecrème

Krijg jij altijd te horen dat je gezegend bent met een mooie teint van jezelf? Verbrand je vrijwel nooit? Het zijn fijne bijkomstigheden maar het betekent niet dat jij je niet hoeft in te smeren. Iedereen zou op z’n minst moeten smeren met factor 30.

6. Vergeten te smeren als je in huis of in de auto zit

Zonlicht is niet alleen schadelijk als het direct op je huid komt, ook als het via de ramen naar binnen schijnt tast het je huid aan.

7. Je vergeet lichaamsdelen

Bijvoorbeeld je oren, voeten en lippen. Plus, vergeet je haar niet; de zon schijnt er direct op. Bescherm je lokken en tegelijkertijd je hoofdhuid tegen verbranden. Het gelaat heeft daarbovenop een veel snellere rimpelvorming en kan snel verbranden ook doordat het zeer fijn is van structuur. Smeer deze gerust of op zijn minst met een factor 50 in. Investeer in een goede bescherming van je huid is de boodschap.

By | 2017-05-30T08:11:59+02:00 May 29th, 2017|Health|0 Comments

Leave A Comment