Inpakken like a pro

//Inpakken like a pro

Inpakken like a pro

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Waarschijnlijk veel te veel! Vooral de dames kunnen er een sport van maken om overvolle valiezen en hernia’s te creëren wanneer ze inpakken om op vakantie te vertrekken. Er is niets mis met veel willen meenemen, begrijp ons niet verkeerd. Je neemt natuurlijk mee wat je zelf wilt, maar wij kunnen je wel helpen met alles in te pakken. We geven je enkele tips en tricks over hoe je het best plaatsbesparend kan inpakken, en dus meer kan meenemen! Hoera!

1. Maak een duidelijk lijstje

Maak een inpaklijst, want zo creëer je structuur in je hoofd (en in je koffer). Begin met kleding, dan schoenen, toiletgerief, electronica, medicatie en eindig met je reisdocumenten. Leg deze op een duidelijk plek, bijvoord op je bureau of werkplek. Laat ze niet zomaar in de keuken of op je bed rondslingeren. Je zou niet de eerste zijn die zonder paspoort op de luchthaven arriveert.

Download de inpaklijst hieronder door de foto op te slaan en uit te printen.

Met alle smartphones rondom ons, kan het ook niet anders dan dat er ondertussen oneindig voor app’s bestaan met inpaklijsten! Deze is er ook zo één: PackPoint.

2. Leg alles klaar op je bed

Wanneer je dan eindelijk je lijstje hebt gemaakt, kan je beginnen klaarleggen. Stop niet meteen alles in je koffer, want dan weet je binnen het uur niet meer wat je inpakte. Leg alles op je bed in stapeltjes: hemden bij elkaar, t-shirts, shorts, schoenen… Zorg voor een duidelijk overzicht, zo zie je ook meteen of je van alles genoeg (of te veel) hebt klaargelegd.

Denk de hele tijd: ‘Ga ik dit echt aandoen?’ Als je niet zeker bent, neem het dan niet meer! Je weet even goed als ik dat het toch geen zonlicht gaat zien. Pak de essentials in, maar zorg er toch voor dat je comfortabel bent en niets vergeet.

3. Kies de juiste valies

Je hebt héél veel soorten valiezen en koffers, dus zorg ervoor dat je degene neemt die goed bij je bestemming en inhoud past. Niet elke valies is even gemakkelijk voor elke bestemming. We verklaren even welke valies bij welke vakantie past:

  • Doortocht door Bali: trekkersrugzak
  • Weekje Spanje: hard case valies
  • Zeilen in Kroatië: soft case valies
  • Citytrip Londen: duffel bag of harde handbagage
  • Business trip in Milaan: harde handbagage en computertas op wieltjes

Nu weet je ongeveer welke valies je zou moeten gebruiken voor je trip. Maar hoe zien deze tassen eruit?

4. Inpakken maar…

Na alle (niet onbelangrijke!) voorbereidingen, kan je eindelijk beginnen inpakken. Maar hoe doen we dan nu het best? De fout die velen maken is simpelweg de stapeltjes die ze hadden klaargelegd, zo ook in de valies leggen. Wrong! Zo verlies je heel veel plaats.

Wij ondervonden dat deze twee manier het best werken:

– Alles oprollen

Je kleding oprollen en in je valies steken gaat je veel plaats besparen en zorgt ervoor dat je kleding minder gat kreuken.

– Open stapelen

Door je kleding niet op te vouwen, maar open over je valies te spreiden en zo te stapelen ga je ook zeker plaats besparen. Zorg wel dat de randen van de valies ook gevuld zijn (bijvoorbeeld met sokken, een riem, ondergoed…).

– Packing cubes

Deze tasjes zijn super handig als je een heel georganiseerd persoon bent. Je vult de zakjes en kunt ze mooi in je valies schrikken. Klaar!

5. Nog een leuke video met tips:

Safe travels & enjoy!

By | 2018-01-11T14:45:13+01:00 June 24th, 2017|Travel|0 Comments

Leave A Comment