Kraanwater alert bij dit extreem warme weer

//Kraanwater alert bij dit extreem warme weer

Kraanwater alert bij dit extreem warme weer

Het is nu al een aantal dagen tropisch warm. Naast zonnen, zwemmen en voor sommigen onder ons  toch ook werken drinken we ook veel meer water.

We hebben zelfs vernomen  van waterleiding bedrijven dat er voorzichtig omgegaan moet worden met het kraanwater.

Er wordt veel meer kraanwater dan normaal gebruikt doordat het zo warm is.  Hierdoor kan het zo zijn dat er op piekuren een flinke daling van de waterdruk in de waterleidingen kan zijn, waardoor er meer roest van de leidingen in het water komt dan normaal. Hierdoor kan het water wat bruiner uitslaan dan je gewend bent. Volgens waterleidingbedrijven hoeft dit niet altijd schadelijk te zijn, maar moeten baby’s en ouderen wel uitkijken.

Vertrouw je het niet helemaal? Dan kun je beter flessen mineraalwater kopen. Daarnaast kan het ook helpen als je in de piekuren geen kraanwater gebruikt. Dat betekent dat je de kraan dicht laat tussen 07:00 – 09:00 en 18:00 – 20:00.

Wil je het helemaal aangenaam maken? Maak dan je eigen waterdispensers. Zoals op de foto’s te zien. Je kan ze in alle huis en wooninrichting zaken vinden tegenwoordig. Doe er een verfrissend stukje fruit bij, et voilaaaa.

By | 2017-06-21T09:59:14+02:00 June 21st, 2017|Health|0 Comments

Leave A Comment