Maak snelle en overtuigende beslissingen

//Maak snelle en overtuigende beslissingen

Maak snelle en overtuigende beslissingen

Hetgeen dat succesvolle ondernemers onderscheidt van anderen is snelle en overtuigende beslissingen kunnen nemen. De uitkomst van deze beslissingen is vaak van minder belang, en dit is toch wel een zeer merkwaardig gegeven.

Soms gaan bedrijven het tegenovergestelde doen en huren ze zelfs mensen in om analyses te doen en het proces zeer goed te overdenken. In deze gevallen krijg je soms net het ongewenste als resultaat en spreken we zelfs over een analyseverlamming. Doordat men gaat over analyseren gaat het team dat bestaat uit specialisten in hun domein soms echt niet meer weten hoe en wat doen, waardoor er een soort van stilstand en verwarring komt te ontstaan. Zeer gevaarlijk dus!

Dat is de reden waarom snelle en overtuigende beslissers aan het roer succesvoller zijn.

Wil jij een snelle en overtuigende beslisser zijn in het bedrijf? Deze 3 sleutelaspecten kan je best onder de knie krijgen in dat geval:

1. Oefen reflecterende urgentie uit

Dit is ervoor zorgen dat je een snelle analyse kunt maken van de prioriteiten, bronnen en de noden van het moment. Dit zal ervoor zorgen dat je een gebalanceerde visie creëert van de ontwikkeling van je projecten in het bedrijf.

2. Neem logische stappen

Een ‘beste’ manier om beslissingen te nemen bestaat niet, wel zal iedereen baat hebben bij het nemen van enkele ‘logische’ stappen. Er is geen ‘beste’ manier omdat ieder mens op zijn eigen individuele manier zaken bekijkt, verwerkt en aanpakt.

Het lijkt logisch om eerst zoveel mogelijk informatie te vergaren, waar dan ook vandaan. Vergeet hierbij de openbare mogelijkheden van het internet niet. Breng daarna de verkregen informatie over in hapklare brokken, rekening houdend met de vraagstelling en de richting waar je als ondernemer heen wilt gaan. Deze verkregen ‘brokken’ analyseer je en ga je op zoek naar specifieke zaken die je kunt gebruiken, maak overzichten, zoek naar trends en maak een eerste inschatting wat je hier mee kunt. De laatste stap is dan het toetsen van de uitkomsten.

3. Blijf continu op zoek naar verbeteringen en handel ernaar

Koppig en eigenwijs zijn werkt niet goed, bedenk je dus dat je jezelf moet verbeteren constant. Zet je ego opzij en werk naar actieve en succesvolle processen toe. Als het ene niet werkt, schakel je weer over naar een ander en beter proces. Zorg vooral dat je niet bij de pakken blijft zitten en je meteen schakelt en handelt.

By | 2017-05-10T20:17:06+02:00 May 7th, 2017|Career|0 Comments

Leave A Comment