Op vakantie met kids zonder stress

//Op vakantie met kids zonder stress

Op vakantie met kids zonder stress

Met de kids op vakantie… Als je denkt dat het super gemakkelijk en relaxerend is, think again. Je kinderen meenemen op vakantie brengt altijd veel stress en spanning mee, want als ouder moet je de kleintjes de hele tijd in de gaten houden en verzorgen. Not so easy, als je dan eindelijk de zon en zee ziet.

En toch, het kan makkelijker zijn dan je denkt. Je kan ervoor zorgen dat zowel jij als je kid(s) een fijne tijd beleven op vakantie, zonder al te veel gedoe.
Hoe? Wij geven je enkele tips hoe je kan genieten van je vakantie en je kids.

1. Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden

Als je zonder plan aan je vakantie begint, zal je sowieso stress hebben. Plan op voorhand wanneer je wat gaat doen, en wanneer je weg wilt gaan. Met een duidelijke structuur in je hoofd, kan je met een veel geruster gevoel aan je trip beginnen.

2. Doe het samen

Als je dan toch op voorhand aan het plannen bent, betrek je best je kids hierbij. Laat hen foto’s zien van de plaatsen die jullie gaan bezichtigen en vraag hen wat zij graag zouden doen op vakantie.
Maak samen met hen de koffers klaar, laat hen kiezen wat ze graag mee willen nemen… Zo is het fijn voor iedereen, en voelen de kids zich altijd betrokken en belangrijk.

3. Regels zijn de sleutel tot een leuke vakantie

Stel elke ochtend samen met de kids regels op. Hoelaat gaan we eten? Om hoelaat moeten we ons klaarmaken? Tot zo laat mogen we spelen… Zo hebben de kids structuur in hun hoofd, en jij ook. Hoera!

4. All-in resorts zijn je best friends

Bekijk de sites van Club Med, Neckermann, Thomas Cook, TUI… eens. Je zal zeker een leuk all-in resort vinden waar zowel jij als de kids zich goed zullen voelen. Het voordeel aan dit soort hotels is dat ze vaak een Kids Club hebben en vele activiteiten voor kinderen regelen. Zo kan jij de hele dag lang genieten van je me-time aan het zwembad, terwijl je kleine spruiten zich doodmoe spelen. Believe me, ze zullen ‘s avonds goed slapen!

https://www.instagram.com/p/BLNlk-LjMqr/?taken-by=clubmed

https://www.instagram.com/p/BIaTBVpjDVt/?taken-by=clubmed

5. Als je met de auto gaat:

 • Hou de kids heel de tijd bezig, of laat ze met elkaar spelen. Car games are the key! Zorg wel dat ze niet te uitbundig en hevig worden. Het doel van car games is om de tijd de doden, niet een auto-ongeluk te veroorzaken.
 • Laat ze zelf de achterbank inrichten. Dekentjes, kussen, troetelberen… Laat ze zich helemaal uitleven!
 • Maak ze verantwoordelijk voor eten en drank. Geef hen de taak mama en papa altijd te voorzien van water, sandwishes, koekjes…
 • Als het te warm is, hang je best een handdoek of speciale car window shades voor de ramen. De airco volledig opzetten is niet gezond, zeker niet voor kinderen, dus die is een andere manier om de auto koel te houden.
 • Zorg dat ze zeker niet lezen of te veel video’s kijken tijdens het rijden, want zo worden kids snel misselijk. Dat willen we zeker niet!

6. Als je een vlucht neemt:

 • Maak de kinderen zo moe mogelijk, zodat ze zeker goed en snel slapen tijdens de vlucht. Speel intensieve spelletjes, ga wandelen of doe iets anders leuk, maar zorg ervoor dat ze wat meer uitgeput zijn dan normaal.
 • Kies een plaats in het vliegtuig met wat meer beenruimte. De zitplaatsen net achter de toiletten zijn altijd iets ruimer. Zo hebben jij en de kids zeker meer comfort (tenzij je First Class reist natuurlijk!).
 • Geef ze een iPad of laptop in de handen met hun favoriete programma’s en films. Ze zullen dan wel snel rustig zijn…
 • Beloon de kinderen als ze braaf zijn of iets goed hebben gedaan. Candy goes a long way!
 • Laat hen uitkijken naar iets. Vertel hen wat en wanneer jullie gaan eten (op langere vluchten), zeg dat jullie meteen kunnen spelen zodra het vliegtuig landt…
 • Zorg ervoor dat je altijd reservekledij en toiletgerief meeneemt in je handbagage, je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Je moest maar eens een vertraging of een ongelukje hebben… Geen nood, jij bent voorbereid!

En vooral, geniet van je reis en denk eraan dat stressen niet helpt. Zoek bij problemen naar een snelle en efficiënte oplossing, want die is er altijd!

By | 2017-05-19T14:06:18+02:00 May 20th, 2017|Travel|0 Comments

Leave A Comment