Verlegen op het werk? Laat vanaf nu je stem horen!

//Verlegen op het werk? Laat vanaf nu je stem horen!

Verlegen op het werk? Laat vanaf nu je stem horen!

Het is niet gemakkelijk, iemand zijn die redelijk verlegen is in zijn of haar werkomgeving.

Je kan je ideeën moeilijk delen met je collega’s en/of bazen. Het voelt alsof je niet gehoord wordt. Je voelt je slecht in je vel. Je hebt veel vragen, maar geen antwoorden.

Herken jij jezelf hier ook in? Dan zullen de volgende tips zeker van pas komen voor jou! Wij vertellen je hoe je van verlegen naar zelfzeker gaat op het werk:

1. Onderschat jezelf en je ideeën niet.

Het is misschien moeilijk voor jou om je ideeën en andere zaken te delen met mensen op de werkvloer, maar je mag je eigen ideeën zeker niet gaan onderschatten. Je kan veel meer en weet veel meer dan je zelf denkt. Als jij je eigen ideeën en dromen niet gelooft, waarom zou iemand anders ze dan geloven! Onderschat jezelf dus niet, want je hebt meer in je mars dan je denkt.

2. Wees als één van de eersten om iets te zeggen.

In een meeting worden vaak ideeën uitgewisseld en vragen gesteld aan elkaar. Wacht niet tot laatst om jouw gedachten over iets te delen. Wees zelfzeker en verklaar jezelf. Als je tot laatst wacht, gaat men je sneller over het hoofd zien, en is dat wat je wilt? Trek je mond open en zeg wat je denkt. Je zal mensen verbazen, geloof me!

3. Bedenk wat je gaat zeggen op voorhand.

Ben je toch te onzeker over je werk om het zomaar uit te spreken tijdens een meeting of tegen een ander? Noteer dan eerst wat je gaat zeggen. Schrijf je idee netjes op en bekijk het van op een afstand. Bedenk eerst wat je wilt vertellen aan de rest. Het zal je veel duidelijkheid geven in je hoofd, en daardoor zal je het gemakkelijker kunnen uitspreken.

4. Stel genoeg vragen.

Wacht niet tot het allerlaatste moment om een vraag te stellen over iets. Als iets niet duidelijk voor je is, of je zit met iets, vraag het gewoon aan iemand die het wel weet! Ze zullen je waarschijnlijk graag helpen. Je wilt toch niet aan een project beginnen zonder dat je weet hoe of waar? Vragen stellen is geen zwakte, het is een sterkte!

5. Werk aan je sterke kanten.

Je moet natuurlijk aan je mindere punten werken, dat moeten we allemaal, maar het is ook belangrijk dat je je sterktes gaat uitbreiden. Wanneer je werkt aan iets waar je goed in bent, krijg je meer zelfvertrouwen en kracht.

6. Verwacht geen perfectie.

Als je perfecte ideeën en uitkomsten verwacht van jezelf, zal je natuurlijk de hele tijd ontgoocheld zijn in jezelf. Dit is een valkuil voor velen! Wanneer je aan iets nieuws begint te werken, zal het een tijdje duren voor het goed is uitgewerkt, dat is met alles zo. Laat het je dus niet op de kop kloppen. Als iedereen zou opgeven na een eerste mislukking, hoe zou de wereld er dan uit zien?

7. Spendeer meer tijd met je collega’s.

Wanneer je collega’s je vragen om mee te eten of break te houden, wijs het dan niet af. Wees sociaal met anderen, het is goed voor je, zeker als je een verlegen persoon bent. Het zal misschien voor even voelen alsof je uit je comfort zone stapt, maar nadien zal het jezelf en anderen goed doen. En je weet nooit wat eruit komt; Misschien zelfs mooie, nieuw vriendschappen?

8. Verbeter je zelfbeeld.

Als je niet alleen op het werk verlegen bent, maar ook in je privé-leven, zou je er dan niets aan willen veranderen? Er is niets zo lastig voor jezelf als rondlopen met een laag zelfbeeld. Je kan er heel ongelukkig van worden.

Met de juiste technieken en coaching kan ook jij een krachtig zelfbeeld ontwikkelen, want het is korter bij dan je denkt! Die positieve, zelfzekere vrouwen of man zit in jou! Je moet ze/hem er alleen uit halen!

Maak er vandaag nog werk van!

Schrijf je in voor het Premium Lifestyle Club + programma bij de Inge Rock Academy en vind de antwoorden op vragen die je al zo lang in je hebt. Creëer het leven waar jij altijd al van droomde!

Wat leer je in deze opleiding?

 • Werking van de menselijke geest
 • Het begrijpen en sturen van emoties
 • Het veranderen van gewoonten en overtuigingen
 • De wetten van creatie zodat je je resultaten verandert
 • Methoden om je omstandigheden te veranderen
 • Wat je werkelijk wilt in het leven
 • Verschillen tussen mannen en vrouwen
 • Meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld ontwikkelen
 • Het ontwikkelen van een liefdevolle relatie
 • Succesvol leren communiceren
 • Een gezonde geest in een gezond lichaam

Klik op het logo voor meer informatie.

By | 2017-06-23T10:31:37+02:00 June 23rd, 2017|Career|0 Comments

Leave A Comment