Vlaamse openluchtcinema’s in de zomer van 2017

//Vlaamse openluchtcinema’s in de zomer van 2017

Vlaamse openluchtcinema’s in de zomer van 2017

Zomer betekent lekker eten, zon, zee, cocktails, swimming pools, een mooie bruin kleurtje en… openluchtcinema’s natuurlijk! Doe deze zomer eens wat anders dan binnen zitten voor de TV of buiten op het terras zitten niksen. Maak in je planning een gaatje vrij om je favoriete films te gaan bekijken in één van Vlaanderens geweldige openluchtcinema’s en geniet van een gezellige avond onder de sterren!

Good chill vibes op en top! Er is niets zo leuk als een goede film kijken under the open sky. Een zakje popcorn in de ene hand, je favoriete drankje in de andere, een dekentje over je benen en de meest fijne mensen rondom je. Klinkt als een geslaagde avond uit als je het mij vraagt. We zie die outdoor cinemas wel op TV en in films als Grease, maar ze zijn korter bij huis dan je denkt.

Hier zijn de openluchtcinema’s in Vlaanderen op een rijtje, waar jij deze zomer volop kan gaan geniet met friends:

1. Zomerfilms in Leuven

In Leuven kan je heel de zomer lang genieten van openluchtfilms! In de editie van 2017 heeft de organisatie 10 favoriete films geselecteerd die men gaat afspelen in de Vlaamse studentenstad, verspreid over 7 geweldige locaties. We laten de authentieke filmzalen achter ons en trekken de gezellige Leuvense straten in met echte filmklassiekers als Grease, Casablanca en De Leeuw van Vlaanderen. Onder meer het gezellige Joris Helleputteplein, de rustieke Abdij van Park en de moderne tuin van het M-Museum worden omgetoverd tot de meest hippe, cosy cinema’s.

Bekijk alle locaties en data op de site van Zomerfilms.

 • Wanneer? Van zaterdag 8 juli 2017 tot woensdag 9 augustus 2017
 • Meer info? De films starten telkens om 22u. Er zijn houten bankjes voorzien, maar neem gerust eigen stoeltjes, dekens… mee!
 • Prijs? Gratis

2. Cinema Urbana in Antwerpen

Ook dit jaar organiseert de Zomer van Antwerpen een nieuwe editievan Cinema Urbana in de Panamaloods op het Eilandje. Gratis topfilms aan de Schelde, dat is al jarenlang het succes van Cinema Urbana. In een geweldig, hip decor kan je heel de maand augustus gaan genieten van de meest awesome films! En ook dit jaar staan er enkele zalig films voor jou klaar, zoals Manchester by the Sea, Foxcatcher en Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Verschillende films worden afgespeeld op de grote doeken, omringd met een sfeer die niet beter kan!

Alle data in informatie vind je op de site van Zomer van Antwerpen.

 • Wanneer? Van woensdag 2 augustus 2017 tot zaterdag 26 augustus
 • Meer info? Welkom vanaf 20u, films starten telkens om 21u. Nestel je op één van de tapijten of breng je eigen stoeltjes mee. Aan de bar kan je iets drinken, en tijdens de pauze is er gratis verse soep.
 • Prijs? Gratis

3. L’Heure d’été in Brussel Bad

Volgens de traditie wordt ook weer dit jaar de Brusselse Kanaalzone omgetoverd tot een zuiders strand met openluchtcinema. Naast allerlei dagelijkse zomeractiviteiten zoals tango, yoga, kids-spelletjes en party gelegenheden, is de outdoor bios ook weer van de partij! Dit jaar staat l’Heure d’été in Brussel volledig in het teken van Tokio!
Ben jij er klaar voor?

Alle info en data vind je op de site van Brussel Bad.

 • Wanneer? Van vrijdag 7 juli 2017 tot zaterdag 12 augustus
 • Meer info? Elke donderdag, vrijdag en zaterdag ben je welkom vanaf 21u. De films beginnen telkens om 22u. Ligstoelen en plaids kunnen geleend worden mits een identiteitskaart wordt getoond. (zolang de voorraad strekt)
 • Prijs? Gratis

4. Filmophetstrand in Brugge

Ook dit jaar verandert het Brugse strand elke donderdag van de zomer in een geweldige outdoor cinema. ‘s Namiddags is het aan de kleinsten onder ons om te genieten van twee leuke films. Elke dondernamiddag worden er op Filmophetstrand twee grappige kids film vertoond, ‘s avonds speelt met de fijnste klassiekers aller tijden op het grote scherm!

Ontdek snel welke films wanneer worden gespeeld en bijkomende info op de site van Brugge Plus.

 • Wanneer? Van donderdag 6 juli 2017 tot donderdag 31 augustus
 • Meer info? Om 14u30 en om 16u30 wordt een kids-films vertoond en om 20u staat de avondfilm op het programma. Breng telkens je eigen handdoek, stoel, matje… mee.
 • Prijs? Gratis

Veel plezier! 

By | 2017-06-15T16:01:47+02:00 June 16th, 2017|Culture|0 Comments

Leave A Comment