Waarom jij single bent?

//Waarom jij single bent?

Waarom jij single bent?

Dat we verschillen als man en vrouw dat weten we allemaal. Dat we anders communiceren over het algemeen kunnen we ook niet ontkennen.

Het heeft weinig zin om over verschillen tussen mannen en vrouwen te praten. Want daarmee ga je mensen in een hokje zetten. De werkelijkheid is niet zo zwart wit. Je hebt heel mannelijke vrouwen, heel vrouwelijke vrouwen en alles ertussenin. Voor mannen geldt precies hetzelfde. Vandaar dat ik het liever over verschillen in mannelijkheid en vrouwelijkheid heb. Ieder mens heeft een unieke mix van beide kwaliteiten in zich. Hoe die mix uitpakt, bepaalt voor een groot deel ons doen en laten, en hoe we met elkaar omgaan.

Dat de communicatie vaak verschilt dat ervaren we dagelijks.

Mannen en vrouwen zullen deze verhaaltjes herkennen. Ik heb er eerst eentje voor de mannen. Een koppel gaat samen op reis of ergens naartoe en de vrouw vraagt aan de man :’moet jij plassen?’ en de man zegt :’nee ik moet niet’.
De vrouwen zullen nu al meedenken. Mmmm, hij snapt het niet! Als een vrouw iets vraagt wil ze er eigenlijk iets mee vragen. Dus als ze vraagt of jij wil plassen, vraag je best of zij misschien moet gaan. Nog beter je stopt gewoon en je gaat mee plassen. Dus mannen, leer decoderen. Er zullen veel mannen zich hierin herkennen. ‘Hoe moet ik dat weten, zeg het dan gewoon’, denkt de man. Leer de dames begrijpen.
Hier is er eentje voor de vrouwen. Je bent een knappe dame en ziet een zeer knappe gast en raapt alle moed bij mekaar om naar die knappe gast te gaan en vraagt: ‘wil jij mee uit eten gaan volgende week donderdag?’. De knappe kerel zegt: ‘nee’. Jij gaat als vrouw, alle redenen in je hoofd opsommen waarom hij zo een botte boer is. Ineens vind je hem lelijk, dom, pretentieus, hij wil mij niet, hij vind mij niet mooi, hij zal wel gay zijn, hij zal een vriendin hebben,…
Jij hebt al honderd redenen waarom hij nee zegt. Terwijl eigenlijk hij gewoon nee zei omdat hij niet kan volgende week donderdag.
Dus een goede tip voor de heren : in een vrouwenwereld zeggen ze iets, en jij moet het invullen en uitzoeken wat ze ermee bedoelen. Voor de dames onder jullie, in een mannenwereld zeggen ze iets, en bedoelen ze het gewoon letterlijk zoals ze het zeggen.

Simpel gezegd is het mannelijke in de mens oplossingsgericht en wil scoren. Het vrouwelijke deel wil praten en een band creëren. Beide hebben we nodig, in onszelf, maar ook als maatschappij. Als er alleen maar mannelijke energie zou zijn, werd het ook maar een koude bedoening. En met alleen maar vrouwelijke energie kwamen we misschien niet snel genoeg tot besluiten.
Van nature gaan we uit van onze eigen werkelijkheid. We denken dus dat anderen net zo denken en kijken als wij. Ook de mensen van het andere geslacht. En daar gaat het in de communicatie vaak mis. De meest gehoorde klacht van vrouwen (en vrouwelijke mannen) is dat mannen niet luisteren. En toch doen ze dat echt wel, maar op een andere manier. Ze zien een gesprek als een spel. Als een vrouw een praatje aanknoopt, neemt een man het initiatief dus graag over en gaat met het onderwerp aan de haal. Zij voelt zich dan niet gehoord, hij snapt niet waarom zij opeens zo afstandelijk doet. Voor je het weet is uit zo’n misverstand een ruzie of verwijdering geboren. Mijn advies is dan ook: wees je er bewust van dat je gesprekspartner dingen misschien anders interpreteert. Vul niet te veel in, maar vraag of wat jij denkt dat hij vindt of bedoelt daadwerkelijk klopt. Leer van elkaar. Op die manier versterk je niet alleen je relaties, maar breng je ook de mannelijkheid en vrouwelijkheid in jezelf beter in balans.”

By | 2017-06-02T06:44:34+02:00 June 3rd, 2017|Love|0 Comments

Leave A Comment