Wat zijn de valkuilen van jouw sterrenbeeld?

//Wat zijn de valkuilen van jouw sterrenbeeld?

Wat zijn de valkuilen van jouw sterrenbeeld?

Het moment dat we de eigenschappen van ons sterrenbeeld eens grondig bekijken, zien we vaak veel van onszelf hierin. Zo weten Stieren waarschijnlijk wel van zichzelf dat ze koppig zijn, en de Leeuw dat hij zelfverzekerd en ambitieus is. Elk sterrenbeeld heeft zijn positieve en zijn negatieve eigenschappen, dat is normaal, maar waar wij nu naar op zoek gingen waren die negatieve eigenschappen die je toch nog zelf kan verbeteren.

Als we over de liefde spreken moeten we die negatieve eigenschappen van elkaar leren kennen en accepteren, daar is geen ontkomen aan. Maar eens je weet wat jouw negatieve eigenschappen net zijn, kan jij misschien je sterrenbeeld schaakmat zetten en deze negatieve puntjes als werkpuntjes zien.

Leer vandaag dus jouw karaktereigenschappen kennen, en leer hoe je ze kan verbeteren op relatie-gebied.

 • Ram: 21 maart – 20 april
 • Stier: 21 april – 20 mei
 • Tweeling: 21 mei – 21 juni
 • Kreeft: 22 juni – 22 juli
 • Leeuw: 23 juli – 22 augustus
 • Maagd: 23 augustus – 22 september
 • Weegschaal: 23 september – 22 oktober
 • Schorpioen: 23 oktober – 21 november
 • Boogschutter: 22 november – 20 december
 • Steenbok: 21 december – 19 januari
 • Waterman: 20 januari – 18 februari
 • Vissen: 19 februari – 20 maart

Ram

De Ram is gewend van zijn persoonlijkheid op anderen te projecteren en is vaak rondom mensen, maar kan ook erg op zichzelf zijn. Hij laat graag een sterke indruk achter op anderen en is vooral heel levendig. De Ram is erg spraakzaam en ondernemend, veel zaken zullen dus volgens het plan van de Ram moeten gaan. De Ram staat graag in het middelpunt van de belangstelling en gaat vaak niet nadenken voordat hij spreekt of handelt, waardoor hij later spijt heeft.

Tip voor de Ram: Probeer een moment na te denken vooraleer je iets doet of zegt, zo is de kans minder groot dat je anderen gaat kwetsen, of je zelf spijt zal hebben. Zet soms jezelf even uit de belangstelling, en hecht wat meer aandacht aan de noden van je naasten.

Stier

De grootste eigenschap van de Stier is doorzettingsvermogen. Wanneer de Stier ergens aan begint, zal hij dat vaak ook volhouden! De Stier is zeer betrouwbaar en reageert veel op zijn omgeving. Zo is hij heel erg gefocust op zintuiglijke prikkels en houdt dus van decoratie, kleuren… De Stier zal steeds down to Earth blijven, maar is wel koppig en snel op zijn tenen getrapt. Hij vat veel zaken persoonlijk op en vermijdt het om te praten over zijn gevoelens.

Tip voor de Stier: Probeer die koppigheid in je relatie opzij te zetten en maak plaats voor mooie zaken. Wees niet te snel op je tenen getrap en vat niet alles te persoonlijk op, want vaak bedoeld iemand iets heel anders dan dat jij begrepen hebt. Probeer meer over je gevoelens te praten met je partner, zo creëer je sowieso een hechtere band.

Tweeling

Flexibel, fantasierijk, grappig en energiek. Dat zijn de grootste kenmerken van de Tweeling. Hij wil altijd overal bij betrokken zijn en is een zeer sociaal wezen. Vermits hij graag alles wil weten, kan de Tweeling soms overkomen als iemand die zijn neus in andermans zaken steekt. De grootste angst van de Tweeling is routine en verveling. Hij kan vaak overkomen als oppervlakkig en heeft een gebrek aan doorzettingsvermogen, want de Tweeling is druk bezig met zich zorgen te maken over kleinere details.

Tip voor de Tweeling: Ga je niet te veel aantrekken van andermans zaken, en probeer je partner de vrijheid te geven die hij of zij nodig heeft. Probeer die angst voor routine en verveling te minderen, en ook uit te spreken aan je partner.

Kreeft

De Kreeft heeft als eigenschappen dat hij mysterieus en sympathiek is, maar hij is zeker ook tegenstrijdig. Zo houdt de Kreeft van veiligheid en comfort, maar zoekt hij ook vaak het avontuur op. Onder de buitenste laag zit veel verborgen dat niemand ziet, en dat maakt de Kreeft zo typisch. Wanneer hij beledigd is, zal hij eerder gaan mokken, dan de confrontatie aan te gaan. De Kreeft is heel materialistisch en bezitterig, en heeft snel zelfmedelijden.

Tip voor de Kreeft: Spreek dingen uit, in plaats van alles op te kroppen en te mokken. Aan je partner kan je normaal gezien alles vertellen en die bovenste laag weghalen. Probeer die tegenstrijdigheid met jezelf te onderdrukken wanneer je een beslissing moet nemen dat ook je naasten beïnvloedt.

Leeuw

De Leeuw is de koning van het dierenrijk, en dat merk je aan zijn persoonlijkheid. Hij wil steeds in de spotlights staan en is energiek en zelfverzekerd. Met zijn charme krijgt hij veel gedaan. Vermits de Leeuw zo ijdel is, is zijn imago en reputatie heel belangrijk voor hem. Hij zoekt steeds luxe op, en wil iets bereiken in zijn leven. De Leeuw kan heel melodramatisch en pretentieus overkomen, en hij heeft graag het gevoel dat anderen hem nodig hebben. Ondanks dat is hij heel ambitieus en aanmoedigend.

Tip voor de Leeuw: Maak plaats voor anderen en zet je eigen ego aan de kant. Probeer niet al te dramatisch te zijn in sommige situaties. Ook je ijdelheid zal je soms moeten onderdrukken, als je een gezonde relatie wilt opbouwen.

Maagd

De Maagd is vaak verzonken in eigen gedachten en wordt daardoor gezien als een kalm en afstandelijk persoon, maar binnenin kan de Maagd heel nerveus en ongecontroleerd zijn. Maagden zijn kieskeurig en soms kil, maar ook heel erg betrouwbaar en behulpzaam. De Maagd zal nooit een slechte intentie hebben, en wil graag essentieel zijn.

Tip voor de MaagdProbeer niet te afstandelijk en kil over te komen bij je partner, ook al bedoel je dat niet zo. Wees niet te kieskeurig en probeer in elke situatie kalm te blijven.

Weegschaal

De Weegschaal is heel diplomatisch en kan gemakkelijk een situatie vanuit een andermans perspectief bekijken. De Weegschaal houdt van harmonie en balans, en is heel charmant. Hij stelt graag mensen tevreden, is kalm en kan goed luisteren. Ondanks dat hij van harmonie houdt, wil de Weegschaal veel afwisseling in zijn leven. De Weegschaal kan oppervlakkig en ijdel overkomen, houdt van veel luxe, maar heeft het moeilijk als hij keuzes moet maken.

Tip voor de Weegschaal: Train jezelf in keuzes maken, want er is niets zo lastig als tijd spenderen met iemand die geen keuzes kan maken. Probeer je in te leven in een andermans emotie, en zet je ijdelheid wat vaker aan de kant.

Schorpioen

De Schorpioen heeft een extreme en intense persoonlijkheid. Dit zijn vaak ook de mensen die heel gepassioneerd te werk gaan, maar hierdoor kunnen ze vaak overkomen bij anderen als kil en onafhankelijk. De Schorpioen is vindingrijk en loyaal, maar ook manipulatief en vaak jaloers. In een relatie kan de Schorpioen geobsedeerd overkomen, ook al is dat niet zijn bedoeling. Hierdoor is hij ook vaak emotioneel en veeleisend.

Tip voor de Schorpioen: Er is niets mis met een intense en gepassioneerde persoonlijkheid, maar je moet voorzichtig zijn dat je dit niet op je naasten uitwerkt. Probeer je niet te jaloers en geobsedeerd op te stellen in je relatie, want zo schrik je waarschijnlijk je partner af. Probeer steeds alles vanuit beide perspectieven te bekijken.

Boogschutter

De Boogschutter staat bekend om zijn optimistisch en positief karakter, zelfs wanneer hij tegenslag heeft. De Boogschutter is zeer onafhankelijk en enthousiast, maar ook creatief, zorgzaam en gul. Hierdoor is hij heel geliefd bij andere mensen, maar kan soms ook ‘fake’ overkomen. De Boogschutter praat echter niet graag over zijn gevoelens. Hij vindt namelijk dat gevoelens een persoon tegenhouden en zwak maken. Hij denkt liever objectief, en handelt zonder zijn gevoelens te laten meespelen.

Tip voor de Boogschutter: Als je niet over je persoonlijke gevoelens praat, kan je nooit dicht bij een persoon komen. Leer je volledig open te stellen tegenover de ander.

Steenbok

De Steenbok staat in het algemeen heel ambitieus in het leven. Hij wil graag iets bereiken en is bereidt daarvoor te werken, maar hij is ook zeer geduldig en voorzichtig. Hij zal zeer gecontroleerd te werk gaan, want hij denkt dat hij telkens maar één kans heeft om iets juist te doen. Hierdoor oogt de Steenbok vaak langzaam voor anderen. De Steenbok is echter verantwoordelijk ingesteld en is loyaal, maar door zijn gecontroleerde persoonlijkheid, lijkt hij soms ongeïnteresseerd.

Tip voor de Steenbok: Besef dat falen natuurlijk is in het leven, en dat niet alles perfect hoeft te gaan. Soms moet je de teugels wat lossen en genieten van andere dingen. Op deze manier bezorg je ook je naasten minder stress en zo kan iedereen van elkaars gezelschap genieten.

Waterman

De Waterman is een heel humanitair persoon, die zeer slim, origineel en inventief is. De Waterman wil veel bereiken, wil zich onderscheiden van de rest en zijn eigen weg zoeken. Hierdoor is de Waterman vaak rebels, eigenwijs en vooruitdenkend. Hij is graag rondom anderen en houdt van mensen, maar kan ook genieten van ‘het alleen zijn’. De Waterman is geen gevoelig of emotioneel persoon, waardoor hij sarcastisch en afstandelijk kan overkomen.

Tip voor de Waterman: Probeer in je relatie dat rebels kantje van jezelf aan de kant te zetten, zo voorkom je problemen en onduidelijkheden. Ook is het goed dat je af en toe je emoties toelaat en uitspreekt, dit gaat zeker helpen in je relatie.

Vissen

De Vissen is een mysterieus en vaak spiritueel persoon. Hij leeft heel vaak in twee verschillende werelden, en dat maakt het makkelijker voor hem om bepaalde pijn en lijden te verzachten. De Vissen is heel fantasierijk en creatief, maar ook toegewijd en accepterend. Hij is echter wel slecht in beslissingen nemen en komt soms over als een lui persoon. Hij kan vaak overgevoelig zijn en heeft daarbij dan een grote protie zelfmedelijden. Een grote angst die speelt bij de Vissen is confrontatievrees.

Tip voor de Vissen: Train jezelf in beslissingen nemen en let erop dat je niet te lui overkomt bij anderen, want dat is geen cadeau voor je naasten. Zet je over die vrees voor confrontatie en praat over je problemen met je partner, maar zorg dat je niet te veel medelijden hebt met jezelf.

By | 2017-04-26T10:15:58+02:00 April 26th, 2017|Love|1 Comment

One Comment

 1. Johan Willems May 1, 2017 at 1:40 pm - Reply

  Heel goed leesbaar en humoristisch, doch ook zeer informatief en herkenbaar is het boek “Zonneklaar” van Linda Goodman, over de verschillende sterrenbeelden (man, vrouw, kind) en hun vaak zeer herkenbare karaktertrekken. Daarnaast een wellicht nog interessanter boek waarin de realties tussen de verschillende sterrenbeelden worden besproken, bijv. Waterman-man met Stier-vrouw… Een echte eye-opener voor mij…

  Bijvoorbeeld voor € 17,50 bij bol.com: https://www.bol.com/nl/f/zonneklaar/30007492/

  Eén van de recensies: “Het is ongelooflijk hoe de schrijfster van dit boek karakteristieken van de verschillende gesternten passend weet te omschrijven. Het geeft je echt inzicht in het zijn en handelen van je medemens. Door te begrijpen hoe anderen in elkaar zitten ontstaat makkelijker begrip voor de ander. Soms is er geen sprake van onwil maar onvermogen. Anderzijds krijg je ook zicht op daar waar mensen goed in zijn en kan je de kwaliteiten benutten en waarderen. Voor mij is het een soort levensbijbel waar ik veel van heb geleerd over andere types dan ik zelf.”

Leave A Comment