We trekken aan wie we zijn, niet wat we willen zijn in ons leven

//We trekken aan wie we zijn, niet wat we willen zijn in ons leven

We trekken aan wie we zijn, niet wat we willen zijn in ons leven

Er werd al veel verteld over ‘The Secret‘ en over de Wet van Aantrekking.

In het boek en de film ‘The Secret’ wordt er verteld dat je kan aantrekken wat je maar wilt. Niet alleen geld, maar ook gezondheid, fijne ervaringen en plezier in het leven of een leuke baan. Als je de logica van het universum begrijpt, besef je dat je zelf aan het roer van je leven staat en dat je dus zelf kunt sturen naar wat je wilt. Door het lezen van dit boek zal het leven vast leuker worden, het enige dat je niet mag overslaan of vergeten is de stap om het echt te gaan toepassen en het niet bij wishful thinking te laten!

De Wet van Aantrekking bepaalt ons leven, maar je moet wel weten wat je ermee doet. We creëren dus onze eigen realiteit door middel van wat wij denken. We trekken aan wie we zijn in ons leven. De keuzes die we maken creëren we dus door te denken.

We creëren allemaal onze eigen realiteit door de keuzes die we maken, en deze worden gevoed door onze gedachten! Onze gedachten zijn dus het allerkrachtigste dat we ter beschikking hebben op deze aarde. Wat we denken bepaald wie we zijn, dus we trekken aan wie we zijn in ons leven.

Zo schreef onze eigen Inge Rock het geweldige boek ‘Je wordt wat je denkt‘ in 2013. Zeker de moeite waard om te lezen!

Het blijkt dat heel veel mensen die aan de slag zijn gegaan met de Wet van Aantrekking, in eerste instantie meer dingen aantrokken die ze niet wilden. Heel raar is dat niet. Positief denken, als je gewend bent om negatieve gedachten te hebben, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het betekent dat je jezelf mag gaan trainen in een nieuwe manier van denken. Als kind heb jij ook niet van de eerste keer perfect leren fietsen of lopen, dat ging ook met vallen en opstaan. Dit geldt ook voor het toepassen van de Wet van Aantrekking. Als je gefrustreerd bent, is het moeilijk om positief te blijven. En wat gebeurt er als je meegaat in de negativiteit? Juist, je trekt negatieve dingen aan.

Hoe stap je uit die gedachten en gevoelens? Hoe kun je de Wet van Aantrekking vóór je laten werken zonder gefrustreerd te raken? Hoe doen diegenen dat toch die zo makkelijk en vol zelfvertrouwen alle mooie dingen aantrekken die het leven te bieden heeft?

Hierbij geef ik je drie snelle tips, zodat je positieve dingen kunt gaan aantrekken en niet meer gefrustreerd hoeft te zijn. En zo word je een echte positieve creator!

Tips om je vooruit te helpen:

1. Geef jezelf toestemming en tijd om te ontvangen

Om iets te kunnen manifesteren, moet je geduldig zijn en de tijd nemen. Als je een zaadje plant gaat het ook niet direct een boom worden. Met jouw wens is dat precies hetzelfde. Je gaat het zaadje van een plant toch ook niet elke dag terug opgraven om te zien of hij al gegroeid is? Hetzelfde geldt voor jouw doelen, wensen en dromen. Durf de uitkomst van je wens los te laten en te vertrouwen dat het goed komt.

2. Wees geduldig met jezelf

Ontvangen kost tijd. Veel mensen geven op, wanneer ze bijna de finish bereikt hebben, omdat ze denken dat het toch niet gaat lukken. Of mensen gaan heel veel actie ondernemen, omdat ze denken dat het resultaat dan sneller naar ze toekomt. Maar zo werkt het niet lieve mensen. Wees geduldig.

3. Steun en vergaar kennis

Net als het kind dat leert lopen, heb ook jij steun nodig. Je hebt ook begeleiding nodig om te leren hoe je iets moet doen en voorbeelden van anderen die de Wet positief toepassen. Veel mensen geven het op omdat ze menen dat de film ‘The Secret’ het hele verhaal vertelde. Dit klopt niet, ‘The Secret’ geeft een klein gedeelte weer van de werking van de Wet van Aantrekking. Dit geeft aan dat het kijken naar ‘The Secret’ niet voldoende kennis en handvatten geeft om de Wet voor je te laten werken. Dit is hetzelfde als denken dat 2 uur sporten per dag een effectieve manier is om af te vallen, terwijl je aan de andere kant iedere dag junkfood blijft eten.

Ga dus op zoek naar nieuwe informatie en nieuwe inzichten. Zoek gelijkgestemde mensen op, zodat je elkaar kunt steunen en van elkaar kunt leren. De Wet van Aantrekking is geen ‘voor twee uur besteld, morgen in huis’-service, maar hij levert wel, als je naar jezelf durft te kijken!

By | 2017-07-13T08:58:10+02:00 July 13th, 2017|Mindset|31 Comments

31 Comments

  1. calvin klein baratos July 14, 2017 at 11:58 am - Reply

    Thanks for the good writeup. It actually used to be a entertainment account
    it. Glance advanced to more delivered agreeable from you!
    By the way, how could we be in contact?

Leave A Comment