Werk gelukkiger, niet harder

//Werk gelukkiger, niet harder

Werk gelukkiger, niet harder

Wil jij meer uit je carrière? En is er eveneens een stuk in jou dat zegt dat je niet harder wilt werken? Is het niet frappant dat “meer willen” steeds in verbinding staat met “harder werken, meer uren kloppen en op je adem trappen”? En ik zeg je, het één heeft niets met het andere te maken.

Hoe zou het anders komen dat sommige mensen fantastische carrières en ondernemingen kunnen uitbouwen en dat anderen blijven ploeteren? Hoe komt het dat er mensen zijn die steeds meer geld verdienen, maar niet per sé harder werken? Denk je dat zij slimmer zijn? Dat ze meer geluk hebben? Dat ze op de juiste plaats waren op het juiste moment en de juiste mensen kennen? Dit geloof je toch niet! Of wel?

Laat me je door een proces leiden dat zeer weinige mensen kennen en nog minder mensen gebruiken.
Deze vier stappen zullen je helpen om deze vicieuze cirkel te doorbreken:

1. Hou je van hetgeen je doet?

Indien je niet van je job of je onderneming houdt zal je niet geïnspireerd worden om er meer uit te halen. Integendeel. Alle negatieve energie die je in je job stop is bij wet negatief en creatief, dus is de uitkomst negatief.

De vraag is eigenlijk, is de job negatief of ben jij negatief? Want jullie zitten duidelijk in dezelfde omgeving. Ofwel breng jij de negatieve energie in je werk, ofwel geeft de job je negatieve energie. Of beiden! En nu heb je 2 mogelijkheden. Ofwel breng je positieve energie in je werk of je stopt! Neem ontslag, vlucht voor je leven, geef jezelf de vrijheid terug. Run Forest, run! Indien je van je werk of je business houdt, zal jij positief moeten veranderen.

2. Je omstandigheden werden gecreëerd in het verleden

Je denkt nu misschien “Zo simpel is dat niet. Ik kan mijn job niet zomaar verlaten!” of “Ik kan mijn business niet verkopen”. Het is niet omdat je dit nog nooit gedaan hebt dat het niet mogelijk is. Realiseer je dat je je omstandigheden in het verleden hebt gecreëerd. Wie heeft het contract getekend? Wie heeft “ja” gezegd tegen de business? Wie heeft de medewerkers aangenomen? Wie heeft de job gekozen? Inderdaad… jij. Dus dat betekent dat jij vandaag nieuwe beslissingen kan nemen die morgen. Nieuwe beslissingen die voor nieuwe uitkomsten kunnen zorgen. Jij bent de ontwerper van je realiteit.

3. Hou je visie vast

Eens je weet wat je wilt en je beseft dat je de omstandigheden kunt veranderen, kan je nieuwe keuzes maken. Ik weet dat je omstandigheden niet in harmonie zijn met de plaats waar jij zou willen zijn. Maar, indien jij je nieuwe visie vasthoudt zal je op zoek gaan naar nieuwe werkmogelijkheden, IN of BUITEN je huidige werkomstandigheden. Ik wil niet insinueren dat je je job moet verlaten, tenzij die omgeving te toxisch is. Ik weet dat indien jij je perceptie verandert, alles rondom je uiteindelijk verandert. Vanaf het moment dat je vanuit die visie leeft, zie je andere mogelijkheden, andere kansen, andere medewerkers, andere klanten…. Alles verandert, wanneer jij verandert.

4. Geef door wat niet bij je past

Er zijn allicht dingen in je job die je teveel energie kosten. Je doet ze uit gewoonte of uit verplichting, maar niemand wordt er beter van. Maak eens een inventaris van wat jij werkelijk wilt blijven doen. Wat is jouw “sweet spot”? De sweet spot is de plaats waar jij je het best voelt, de dingen die je natuurlijk doet, in flow. Wat zijn je talenten, de dingen waar je van houdt en je goed bij voelt? Succesvolle mensen doen meer van dat en minder van de dingen die hen energie kosten.Geef de dingen die je energiekosten door aan mensen die dat leuk vinden en goed kunnen. Hoe beter jij je energie bij jezelf kunt houden, hoe productiever, effectiever en efficiënter je zult zijn. Moet ik je dan ook nog zeggen dat eveneens gelukkiger zal zijn? Juist!

Het leven is tekort om datgene te doen waar je niet van houdt. Je ruilt je tijd voor je job, voor je business. Je ruilt je leven voor je werk of je business. Uiteraard komen nieuwe resultaten niet vanzelf. Ze komen van nieuwe gedachten, nieuwe principes en nieuwe beslissingen en acties.

Je kunt dit denksysteem bestuderen en leren toepassen. Ik heb duizenden mensen het systeem aangeleerd. En ik heb duizenden mensen hun omstandigheden zien veranderen. Wat zij kunnen, kan jij ook. Let’s go!

Wil je graag meer weten over deze principes? Wees welkom op een info avond in Diest of in Brugge.

By | 2017-07-03T13:26:42+02:00 July 4th, 2017|Career|0 Comments

Leave A Comment