Zo hou je het huis koel tijdens warme zomerdagen

//Zo hou je het huis koel tijdens warme zomerdagen

Zo hou je het huis koel tijdens warme zomerdagen

Er zijn al enkele warme dagen gepasseerd en dat doet ons meteen denken aan witte stranden en korte kleedjes. Maar zulke warme dagen hebben natuurlijk ook wel wat nadelen, want de temperatuur in huis kan wel eens hoog oplopen. Dit zorgt dan weer voor slapeloze nachten en dat willen we niet. Maar hoe verfris je nu je huis als je geen airco hebt? Wij leggen enkele eenvoudige maar efficiënte trucjes uit.

  • Hou je gordijnen dicht

Wist je dat 30% van ongewenste warmte binnenkomt via de ramen? één oplossing: hou ze dicht! Een simpel trucje waar je misschien niet altijd meteen aan denkt. Je zal dadelijk merken dat je huis veel koeler aanvoelt. Nog een pluspunt is dat je zo’n 7 % van je energierekening bespaart.

  • Maak je eigen airco

Al wat je nodig hebt is een ventilator en een kom met ijsblokjes! Hoe werkt het net? Zet de ventilator op een tafeltje met de kom ijs in de juiste hoek ervoor en ga in de buurt zitten. Je zal meteen voelen dat er koude lucht wordt geblazen, it’s like magic!

  • Verander je lakens

Niets is beter dan in een bed kruipen met verse lakens. Verander ze dan ook regelmatig in de zomer want dit voelt automatisch fris aan. Wil je echt geen slapeloze nachten? Kies dan voor katoenen lakens want deze ademen veel makkelijker en ze blijven ook langer koel. Om een zalige koele nachtrust te hebben, koop je ook best een boekweit kussen. Dit materiaal zorgt voor een natuurlijke luchtruimte waardoor het zich niet gaat aanpassen aan je lichaamswarmte.

  • Verkoel jezelf van binnenuit

Ook al is het warm in je huis, je kan je beter eerst afkoelen van binnenuit. Maak een lekker fris drankje klaar met veel ijsblokjes, je zal zien dat je je dadelijk frisser voelt. Ook koude of natte handdoeken op bepaalde plekken van je lichaam leggen, kan erg goed helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nek, polsen, enkels etc.

  • Nachtelijk briesje

In België kunnen de avonden, ook al is het heel de dag 30 graden geweest, snel afkoelen. Profiteer daarvan en zet je ramen open als je voelt dat het wat afkoelt. Wat ook zeker en vast helpt is om ook je deuren open te zetten, zo kan de frisse lucht goed door je huis circuleren en is het in no-time enkele graden kouder. Vergeet niet om ze op tijd terug dicht te doen!

  • BBQ time

Je wil je huis echt niet warmer maken als het al snikheet is. Vermijd daarom het gebruik van je vuur en oven want dat maakt het alleen maar warmer! Organiseer liever een gezellige bbq buiten met je familie of vrienden. Plezier gegarandeerd en zo kan je lekker genieten van de zon!

By | 2017-05-17T15:17:13+02:00 May 22nd, 2017|Home|0 Comments

Leave A Comment